Ζήτησε ενημέρωση για το θάνατο του 12χρονου ο Δαμιανός-Θα μεταφερόταν το πρωί στο Ισραήλ αλλά δεν πρόλαβε

Ενημέρωση ζήτησε ο υπουργός Υγείας σε σχέση με τον θάνατο του 12χρονου, που νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο με γρίπη Β', ώστε να ξεκαθαριστούν οι λόγοι που οδηγήθηκαμε στην τραγωδία.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας, ο Μιχάλής Δαμιανός, μόλις ενημερώθηκε για τον τραγικό θάνατο του 12χρονου, έδωσε οδηγίες για να ετοιμαστεί έκθεση, στην οποία θα καταγράφονται όλες οι ενέργειες που έγιναν και η οποία μόλις ολοκληρωθεί θα του παραδοθεί για να την μελετήσει.

Ο 12χρονος, νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο μέρες στο Νοσοκομείο, αφού διαγνώστηκε με γρίπη Β΄ και παρουσίαζε έντονα συμπτώματα. Ωστόσο την Πέμπτη μεταφέρθηκε στη ΜΕΝ του Μακάρειου Νοσοκομείου, αφού παρουσίασε επιπλοκές με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί.

Παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών για να τον κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς ο 12χρονος έχασε τη μάχη το πρωί της Παρασκευής, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και τους οικείους του.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ήταν ειλημμένη απόφαση η μεταφορά του στο Ισραήλ, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής του, ωστόσο δεν πρόλαβε, αφού κατέληξε στο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Sigma, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, «λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο Μακάρειο κρίθηκε σκόπιμο όπως διακομισθεί στην Εντατική Παίδων. Εκεί οι γιατροί έδωσαν το άπαν των δυνάμεών τους για να το κρατήσουν στη ζωή».

Σημείωσε πως «έγινε προσπάθεια με το Ισραήλ για μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο κέντρο, ήταν προγραμματισμένη αεροδιακομιδή του σήμερα το πρωί. Το βράδυ επιδεινώθηκε η κατάστασή του και τα ξημερώματα έπαθε ανακοπή καρδιάς».

Κληθείς να αναφέρει εάν είχε άλλα νοσήματα ο 12χρονος, υπέδειξε πως «δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άφησε την τελευταία του πνοή 12χρονος στο Μακάρειο Νοσοκομείο-Νοσηλευόταν στην εντατική με γρίπη Β΄

Δειτε Επισης

Τι αναμένεται από τις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας-Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ
Απέρριψε την αίτηση των κοινοτήτων Μιτσερού για ασφαλτικότο Ανώτατο-Πίσω στο Πρωτοδικείο η υπόθεση
Συνεχίζεται το θρίλερ για το Ουκρανικό-Την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας
Πράσινο Βουλής για αποκεντρωμένη διοίκηση σε δημόσια νοσηλευτήρια-Πυρά κατά Κυβέρνησης για ανάληψη ευθυνών
Πρώτη τοποθέτηση Ηνωμένων Εθνών για το διορισμό Χαν-«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του»
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου-Ο ένας ανήλικος
Πάνω από 10 πυροβολισμούς κατά του οχήματος της 64χρονης-Στο μικροσκόπιο τα CCTV από την περιοχή
Δέσμευσε περιουσία δύο καταδικασθέντων για ναρκωτικά το Κακουργιοδικείο
Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες