Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για κύκλωμα εμπορίας προσώπων-Χρηματικό πρόστιμο σε τρίτη κατηγορούμενη

Ποινές φυλάκισης σε δύο κατηγορούμενους και χρηματικό πρόστιμο στην τρίτη κατηγορούμενη επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, αφού πρώτα τους έκρινε ένοχους για υπόθεση εμπορίας προσώπων.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 37 και 32 ετών και μία γυναίκα, 29 ετών, που αποτελούσαν μέλη εγκληματικού κυκλώματος, που δρούσε για την τέλεση εικονικών γάμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν από τη διερεύνηση της υπόθεσης, το κύκλωμα δρούσε ως μεσάζων για εικονικούς γάμους, μεταξύ γυναικών από την Ευρώπη και ανδρών από την Ασία.

Εναντίον των μελών του κυκλώματος διερευνήθηκαν τα αδικήματα της εμπορίας προσώπων, της εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2019-2020, στη Ρουμανία και στην Κύπρο.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία άρχισε τον Οκτώβριο του 2020, η Αστυνομία Κύπρου, συνεργάστηκε, υπό τον συντονισμό της ΕUROPOL, με τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρουμανίας.

Χθες, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με την επιβολή ποινής φυλάκισης δύο ετών στον 37χρονο, ποινής φυλάκισης 12 μηνών στον 32χρονο και χρηματικού προστίμου ύψους €4,000 στην 29χρονη.

Την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας
Πολώνουν το κλίμα οι Τούρκοι-«Οι Έλληνες νομίζουν ότι το Αιγαίο είναι ελληνική λίμνη»
Δύο καταγγελίες στην Αστυνομία για σεξισμό-Βελτιώθηκε η θέση της Κύπρου
Έστειλαν στην Κιργιζία τον Κουρτουλμούς οι Τούρκοι-Θέλουν να αποτρέψουν άνοιγμα πρεσβείας στη ΚΔ
Ενημέρωσε για την υποβολή υποψηφιοτήτων η ΕΔΕΚ-Στις 15 Μαΐου λήγει η προθεσμία
Αποσύρθηκε από το κονκλάβιο καρδινάλιος που είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα
Σε 46χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Απουσίαζε από την εργασία του για μέρες
Διοργανώνουν φεστιβάλ αεροπορίας στα κατεχόμενα-Συμμετέχουν 28 χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία
Εμμονικός με τη γειτόνισσα του 44χρονος στην Ελλάδα-Της έκανε σεξουαλικές προτάσεις και διέδιδε ότι είναι ιερόδουλη
Νέα πυρά ΑΚΕΛ για το υδατικό σε νυν και πρώην Κυβέρνηση-«Οι ευθύνες για την κατάσταση του υδατικού έχουν όνομα»