Εκτός ατζέντας της τριμερούς η ηλεκτρική διασύνδεση-Αναμένει ενημέρωση από ΑΔΜΗΕ η Nexans
13:47 - 12 Μαρτίου 2025

Εκτός ατζέντας της τριμερούς συνάντησης των ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, που θα διεξαχθεί αύριο στην Αθήνα, είναι το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.
Ερωτηθείς αν την τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ αναμένεται να απασχολήσει και το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «εξ όσων τουλάχιστον έχω ενημερωθεί, δεν νομίζω να είναι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης μιας, πολύ σημαντικής συνάντησης σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, ενός από των πιο επιτυχημένων σχημάτων των τριμερών συνεργασιών και συνεργασιών που έχουμε. Οι προκλήσεις στην περιοχή μας αλλά και οι διεθνείς εξελίξεις επιτάσσουν την ενίσχυση αυτών των τριμερών συνεργασιών».
Ερωτηθείς ποια είναι τα επόμενα βήματα για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όπως έχει εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από την ίδια την εταιρεία, η οποία αναμένει τις περαιτέρω ενέργειες και οδηγίες από τον από τον ΑΔΜΗΕ, το έργο είναι ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος, εντάσσεται στις προτεραιότητες της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιολογούνται οι επόμενες ενέργειες από τον φορέα υλοποίησης που είναι ο ΑΔΜΗΕ».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάγωσε τις πληρωμές στη Nexans ο ΑΔΜΗΕ-Συζήτηση επί τάπητος στη συνάντηση Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη
