Ξανά στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Στη Λαμία βρίσκονται σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για να παρασταθούν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, όπου εισάγεται για άλλη μία φορά η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μετά από αναίρεση, για δεύτερη φορά, της απόφασης χορήγησης ελαφρυντικού στον καταδικασμένο αμετάκλητα για την δολοφονία του Αλέξανδρου, αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσωπούν και υπερασπίζονται την οικογένεια του δολοφονημένου Αλέξανδρου, την μητέρα του Τζίνα Τσαλικιάν και την αδελφή του Αρετή, από τον Μάρτιο 2010, από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο στην Άμφισσα και έχουν κατ´ επανάληψη αποκαλύψει και καταγγείλει μηχανισμούς που ενεργοποιούνται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, για την υπόθαλψη των υπαιτίων και την συγκάλυψη των κρίσιμων πτυχών του εγκλήματος.

Είναι η τρίτη φορά που η υπόθεση εισάγεται στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, μετά από 2 αναιρέσεις αποφάσεων του ίδιου Δικαστηρίου, που ελήφθησαν χάρη στην άμεση κινητοποίηση της κοινωνίας και την σφοδρή αντίδραση της Οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξανδρου στην σκανδαλώδη χορήγηση του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου και στην αποφυλάκιση του δράστη.

Εν όψει της σημερινής διαδικασίας, ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσαν:

«Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για τη δικαίωση του δολοφονημένου παιδιού, του Αλέξανδρου. Θα παλέψουμε για να γίνει επιτέλους αμετάκλητη η καταδίκη και η ποινή. Για να μην υπάρξει άλλο παιδί δολοφονημένο από σφαίρα αστυνομικού. Το χέρι του Ε.Κορκονέα, που σκότωσε τον Αλέξανδρο, όπλισαν οι δικαστικές αποφάσεις που έριχναν στα μαλακά τους αστυνομικούς-δράστες προηγούμενων εγκλημάτων. Και οι αποφάσεις που χαϊδεύουν το δράστη της δολοφονίας του Αλέξανδρου οπλίζουν το χέρι των δραστών επόμενων εγκλημάτων σε βάρος παιδιών και πολιτών. Διεκδικούμε πραγματική Δικαιοσύνη και ζητάμε από το Δικαστήριο να σταθεί το ύψος της ευθύνης του».

Πηγή: news247.gr

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις Τραμπ σε Πούτιν για «καταστροφικές» κυρώσεις εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για εκεχειρία στην Ουκρανία
Ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ στη τιμή του ρεύματος στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος-Κατεβαίνει κατά 10%
Οικονομία, μεταναστευτικό και κοινωνική πολιτική προτάσσει στα επιτεύγματα του ο ΠτΔ-Ο απολογισμός δύο χρόνων
LIVE/Χριστοδουλίδης: Χθες βράδυ είχα μια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γκουτέρες
Έντονη αντίδραση από την μητέρα του Θανάση σε Εισαγγελέα-«Είναι κάποιες φορές που θέλω να τον λυπηθώ»
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση κλωτσούσε λεωφορείο και έβριζε-«Θα στα σπάσω όλα ρε...»
Νέα σελίδα στο Μάτι-Πάνω από 40 χιλιόμετρα καινούργιοι δρόμοι και παραλιακός Περίπατος στην ακτή της τραγωδίας
Νέα βίντεο ντοκουμέντα από τα Τέμπη-Τι κατέγραψε θερμική κάμερα 3 ώρες μετά τη σύγκρουση
Δύσκολη η στοιχειοθέτηση υποθέσεων για χειραγώγηση αγώνων-Μία κατέληξε στο Δικαστήριο από το 2021
Πυροβολισμοί σε ινστιτούτο αισθητικής στη Λεμεσό-Υπό διερεύνηση το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης