Ενώπιον Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων ο 45χρονος που συνελήφθη για την παράνομη ομάδα

Ενώπιον Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων θα οδηγηθεί το πρωί ο 45χρονος που συνελήφθη ένα μήνα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του σε σχέση με την παράνομη ομάδα «οντοτήτων», που φέρεται να δρούσε εξαπατώντας πολίτες με κόκκινα δάνεια, τους οποίους υποσχόταν να βοηθήσει να σώσουν τα σπίτια τους, αποσπώντας τους χρήματα.

Σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κυριακή Λαμπριανίδου, ανέφερε ότι αποφασίστηκε όπως ο 45χρονος μεταφερθεί στο Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του, αφού η σύλληψή του σημειώθηκε σε περιοχή στα όρια ελέγχου των Βάσεων και στη συνέχεια οι Αρχές θα ζητήσουν την παράδοσή του στην Αστυνομία.

Ο Πατσαλίδης, όπως ανέφερε η κ. Λαμπριανίδου εντοπίστηκε μετά από συνεργασία της Αστυνομίας και των Βρετανικών Βάσεων, το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή Επισκοπής- Κουρίου.

Ο 45χρονος καταζητείτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, καταρτισμού και κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων και άλλων αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Πατσαλίδης, ενώ ήταν καταζητούμενος, ανέβαζε βιντεάκια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία επαναλάμβανε τις παράξενες θέσεις της ομάδας του, η οποία, μεταξύ άλλων, πιστεύει πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εταιρεία και όχι κράτος, ενώ εξευτέλισε και την Αστυνομία, καθώς παρουσίασε την συζήτηση που είχε με αστυνομικό, ο οποίος προσπαθούσε να τον πείσει να παραδοθεί.

Ρωτούσε συνεχώς τον αστυνομικό, εάν το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον του, είναι υπογεγραμμένο και σφραγισμένο, με τον αστυνομικό να του αναφέρει ότι είναι υπογεγραμμένο από δικαστή. Τότε ο καταζητούμενος, ανέφερε ότι δεν έχει νομική ισχύ ούτε η σφραγίδα αλλά ούτε και η υπογραφή, επικαλούμενος διάφορους νόμους.

Σε κάποια στιγμή, ο αστυνομικός ανέφερε στον 45χρονο ότι μπορεί ο ίδιος να μεταβεί στον χώρο που βρίσκεται, για να συζητήσουν τα λεγόμενα του, ωστόσο ο καταζητούμενος αρνήθηκε διότι, όπως είπε, θα τον συλλάβει.

Επανασυνελήφθη ο 62χρονος

Σε μία άλλη εξέλιξη, ολοκληρώθηκε η νοσηλεία του 62χρονου που είχε συλληφθεί για την υπόθεση και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, αφότου εξετάστηκε από Κυβερνητικό ψυχίατρο.

Μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας του, η Αστυνομία προχώρησε σε επανασύλληψή του για την υπόθεση και αναμένεται να τον οδηγήσει εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Για την υπόθεση είχε συλληφθεί και 43χρονη, η οποία στην πορεία των ερευνών, αφέθηκε ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέλος τα βιντεάκια για τον Κώστα Πατσαλίδη-Κατάφεραν να τον συλλάβουν μετά από ένα μήνα

Δειτε Επισης

Τι αναμένεται από τις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας-Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ
Απέρριψε την αίτηση των κοινοτήτων Μιτσερού για ασφαλτικότο Ανώτατο-Πίσω στο Πρωτοδικείο η υπόθεση
Συνεχίζεται το θρίλερ για το Ουκρανικό-Την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας
Πράσινο Βουλής για αποκεντρωμένη διοίκηση σε δημόσια νοσηλευτήρια-Πυρά κατά Κυβέρνησης για ανάληψη ευθυνών
Πρώτη τοποθέτηση Ηνωμένων Εθνών για το διορισμό Χαν-«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του»
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου-Ο ένας ανήλικος
Πάνω από 10 πυροβολισμούς κατά του οχήματος της 64χρονης-Στο μικροσκόπιο τα CCTV από την περιοχή
Δέσμευσε περιουσία δύο καταδικασθέντων για ναρκωτικά το Κακουργιοδικείο
Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες