Εκπρόσωποι όλων των τ/κ κομμάτων μεταβαίνουν στη Γενεύη για την πολυμερή

Τελικά όλα τα κόμματα στη «βουλή» αλλά και «εξωκοινοβουλευτικά» θα στείλουν εκπροσώπους στην Γενεύη στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης για το Κυπριακό. Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα ότι από το ΚΚΕ θα μεταβούν ο πρόεδρος του κόμματος και «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ και ο γγ, Ογουζχάν Χασίπογλου (σσ: ο κ. Χασίπογλου αποτελεί και μέρος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας).

Το τ/κ ΔΚ θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό του Φικρί Ατάογλου και τον γενικό γραμματέα του, Σερχάτ Άκπιναρ, ενώ το κόμμα Αναγέννησης, των εποίκων θα εκπροσωπήσει ο «βουλευτής» Ταλίπ Αταλάι και όχι ο πρόεδρός του Ερχάν Αρικλί.

Ο κ. Αρικλί δήλωσε ότι ο Ερσίν Τατάρ πρέπει να σταθεί όρθιος στη Γενεύη. Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ μετά από δείπνο ιφτάρ χθες βράδυ στην κατεχόμενη Κερύνεια, όπου παρευρέθηκε και ο Τ/κ ηγέτης, ο Ερχάν Αρικλί έγραψε πως απευθύνθηκε στον κ. Τατάρ και του είπε: «Στάσου όρθιος στη Γενεύη. Μην συμβιβαστείτε με την εθνική μας θέση... Σας εμπιστευόμαστε...».

Χθες και το ΚΚΔ, που δεν βρίσκεται στη «βουλή», ανακοίνωσε ότι θα έχει αντιπροσωπεία στη Γενεύη. Λόγω απουσίας του προέδρου του, Ζεκί Τσελέρ αυτές τις μέρες στο εξωτερικό, το ΚΚΔ θα εκπροσωπήσουν το μέλος της κεντρικής επιτροπής και «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί και η γραμματέας διεθνών σχέσεων και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Μινέ Ατλί.

Ήδη έχουν ανακοινώσει ΡΤΚ και ΚΛ ότι θα βρίσκονται στην Γενεύη επίσης με τους προεδρους τους, Τουφάν Ερχιουρμάν και Κουντρέτ Οζερσάι, αντίστοιχα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Ο ρόλος της ΕΕ στην Μέση Ανατολή να είναι πιο ενεργός
Θα ζητήσει να μην πάει στη Νέα Υόρκη ο Αρικλί-Δεν χωνεύει τις διώξεις για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Έντονη αντίδραση Χατζηαβραάμ για αναφορές στη ψευδοβουλή-«Η Μόρφου ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της»
Ν. Χριστοδουλίδης: Διεθνές δίκαιο στην προμετωπίδα εξωτερικής πολιτικής Κύπρου-Λετονίας
Στη Λετονία ο Χριστοδουλίδης ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Οι ΗΠΑ ενδεχομένως ζητήσουν τη χρήση Bρετανικής Bάσης στην Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: «Αννίτα το όνομα σου φωτιά. Μια Πρόεδρος που αλλάζει καρδιά-To τραγούδι για την Πρόεδρο της Βουλής
Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά και στοχευμένα για ενίσχυση των αντοχών της οικονομίας