Τα είπε τηλεφωνικώς με Κόστα ο ΠτΔ πριν την Γενεύη-Επανέλαβε τις κοινές θέσεις ΕΕ για στήριξη της ΚΔ
19:49 - 10 Μαρτίου 2025

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα.
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, συζήτησαν ενόψει της διευρυμένης συνάντησης που θα φιλοξενηθεί στη Γενεύη στις 17-18 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού από το σημείο που έχουν διακοπεί.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανέλαβε τις κοινές θέσεις της ΕΕ για στήριξη στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράμμισε την προσήλωση στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος Κόστα αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στη Γενεύη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Εκτός ορίων ο Τατάρ-«Αν θέλετε συμφωνία, ας υπογράψουμε όλοι μαζί λύση δύο κρατών»
- Με συγκεκριμένο πλάνο και προτάσεις στη Γενεύη ο Πρόεδρος-«Καθοριστικής σημασίας οι διμερείς συναντήσεις»
- Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά της Κυβέρνησης-«ΕΕ, ΝΑΤΟ και Ουκρανία αναβαθμίζουν την Τουρκία και ο κ. Χριστοδουλίδης συναινεί»
