Συμμετοχή στη συνάντηση Γενεύης ανακοίνωσε το κόμμα του Όζερσαϊ

Ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (ΚΛ) Κουντρέτ Όζερσαϊ, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

Ο Όζερσαϊ ανέφερε ότι έλαβε πρόσκληση από το γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη και ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από το κόμμα του. "Θα ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόσκληση και θα συμμετάσχουμε, και αν μπορούμε να συνεισφέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε", δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι στη Γενεύη θα τον συνοδεύσει ο Αχμέτ Τοκατλίογλου, μέλος του Εκτελεστικού Οργάνου του κόμματος υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις.

Ο κ. Όζερσαϊ σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στη Γενεύη με τους αρχηγούς των ελληνοκυπριακών πολιτικών κομμάτων και τον Γενικό Εισαγγελέα. «Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης μπορεί να συμμετέχει με μια τέτοια αντιπροσωπεία επειδή δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για πιθανές σημαντικές εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν σε αυτή τη συνάντηση, καθώς τελευταία έχει χάσει σημαντικό μέρος της υποστήριξης και της δύναμής του στην εσωτερική κοινή γνώμη», ισχυρίστηκε. 

«Από την άλλη πλευρά, αυτή η πολυμελής ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια να προσδώσει σημασία στη συνάντηση σε ένα περιβάλλον όπου οι προσδοκίες δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές», υποστήριξε, επίσης.

Προέβαλε ακόμα τον ισχυρισμό ότι «ειδικά ο Ελληνοκύπριος ηγέτης, που δεν μπορεί να προσφέρει ελπίδα στους ψηφοφόρους του λόγω των εσωτερικών προβλημάτων, μπορεί να προσπαθεί να στρέψει την προσοχή σε εξωτερικά ζητήματα, προβάλλοντας τη σημασία μιας τέτοιας συνάντησης μέσω της μαζικής συμμετοχής και της κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μετακινούν στρατιωτικά μέσα και περιορίζουν την πρόσβαση στη μεγαλύτερη βάση τους στη Μ. Ανατολή οι ΗΠΑ
Η πρώτη αντίδραση Ησαΐα μετά τις ποινικές διώξεις-«Σύντομα θα αποκαλυφθεί, ξανά, όλη η αλήθεια»
BINTEO: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά νοσοκομείο στην Μπερ Σεβά-Συγκλονιστικές εικόνες
Στη Λετονία ο Χριστοδουλίδης ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο
Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες μιας πιθανής εμπλοκής των ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν
Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
LIVE: Yποσχέθηκε εκδίκηση ο Νετανιάχου για το μπαράζ πυραύλων στο Ισραήλ-«Θα πληρώσουν το τίμημα οι τύραννοι»
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ