Ποσοστό 52,5% των νεκρών σε τροχαία δεν έφεραν ζώνη ασφάλειας-Παγκύπρια εκστρατεία της Αστυνομίας

Εκστρατεία ελέγχου για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών/ανυψωτικών καθισμάτων

Η Αστυνομία εξαγγέλλει παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου χρήσης ζώνης ασφαλείας και παιδικών/ανυψωτικών καθισμάτων με απώτερο στόχο, τη μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις.

Η εκστρατεία, θα ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα 10 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 16 Μαρτίου 2025. Σκοπός της εκστρατείας, είναι να επιτευχθεί μέσω της αστυνόμευσης, η ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων, στη χρήση της ζώνης ασφαλείας τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα, αλλά και στη χρήση παιδικών και ανυψωτικών καθισμάτων.

Η ζώνη ασφαλείας παραμένει το πιο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα μηχανοκίνητα οχήματα. Σύμφωνα με την ανάλυση των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων της τριετίας 2021 – 2023, ποσοστό 52,5% των νεκρών οδηγών και επιβατών οχημάτων, δεν έφεραν ζώνη ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Φωτιά σε παλιά αντικείμενα σε ακατοίκητη πολυκατοικία στην Πάφο
Εύφλεκτη ύλη εντοπίστηκε στο χωράφι που τυλίχθηκαν στις φλόγες επτά οχήματα στο Τσέρι-Επηρεάστηκε και όγδοο (pics)
Κλάπηκαν αυτοκίνητα από οικία στην Πάφο, το ένα εντοπίστηκε Ύψωνα και το άλλο Πολεμίδια-Χειροπέδες σε 30χρονη
Συνελήφθη 37χρονος που απέσπασε 2.200 ευρώ από 50χρονο
Χειροπέδες σε 43χρονο που επιχείρησε να διαρρήξει την κύρια είσοδο πολυκατοικίας
Παραδόθηκαν στις φλόγες οκτώ οχήματα σε χωράφι έξω από κτήριο στη Λευκωσία
Προσανατολίζεται σε αγώνες με 800 φιλοξενούμενους η ΚΟΠ-Προτείνει καθολική απαγόρευση μετακίνησης η «Ισότητα»
Σε κοινή γραμμή πλεύσης τα πορίσματα για Μαρί και ΤΑΚΑΤΑ-Έδωσαν μεν γραμμή για τα ποινικά, ελέγχονται όμως άπαντες
Χείμαρρος στην ένσταση της η πλευρά της Βαρωσιώτου-Έδειξε κακοπιστία και παρεμβάσεις, θέτει θέμα για μη εξαίρεση Δικαστών
Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία