ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες ακινητοποίησαν 17χρονο που επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με καραμπίνα στην Αυστραλία

Ιδιαίτερα τολμηροί φαίνεται πώς ήταν επιβάτες πτήσης στην Αυστραλία που ακινητοποιήσουν 17χρονο που επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο έχοντας μαζί του καραμπίνα και πυρομαχικά.

Το πλήρωμα και οι επιβάτες κατάφεραν να «εξουδετερώσουν» τον επικίνδυνο νεαρό, ρίχνοντάς τον στο πάτωμα καθώς το αεροσκάφος ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το αεροδρόμιο Avalon, κοντά στη Μελβούρνη, με προορισμό το Σίδνεϊ.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο έφηβος μπήκε στην πίστα του αεροδρομίου παραβιάζοντας τον φράχτη ασφαλείας και στη συνέχεια ανέβηκε τα μπροστινά σκαλιά του αεροπλάνου.

Ο 17χρονος ο οποίος δεν έχει αναγνωριστεί τέθηκε υπό κράτηση και θα βρεθεί αντιμέτωπος στο δικαστήριο ανηλίκων με οκτώ κατηγορίες. Μεταξύ αυτών είναι η παράνομη κατάληψη του ελέγχου αεροσκάφους, η έκθεση σε κίνδυνο της ασφάλειας της πτήσης και η δημιουργία φάρσας για βόμβα.

Η αστυνομία της Βικτώριας δήλωσε ότι χρειάστηκε να επιστρατευτεί ειδικός σε θέματα βομβών για να ερευνήσει ένα αυτοκίνητο και δύο τσάντες που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και ήταν δικά του.

H «εξουδετέρωση» του επικίνδυνου νεαρού σε βίντεο

Πλάνα που δημοσίευσε το αυστραλιανό πρακτορείο 7News δείχνουν τον έναν επιβάτη να συγκρατεί τον ύποπτο και παράλληλα ένα μέλος του πληρώματος εδάφους και έναν πιλότο να αφαιρούν την ζώνη με τα εργαλεία που είχε επάνω του. Ο πιλότος φαίνεται επίσης να κλωτσάει το κυνηγετικό όπλο μακριά από τον έφηβο, ο οποίος φοράει ένα μπουφάν με χρώμα neon.

«Πώς είναι δυνατόν αυτό;» ακούγεται να λέει κάποιος από το αεροσκάφος στα πλάνα.

Η αστυνομία της Βικτώριας ανακοίνωσε ότι ο 17χρονος, ο οποίος κατάγεται από την κοντινή περιοχή Ballarat, κρατείται και ότι δεν τραυματίστηκε κανείς από το περιστατικό.

Ο επιθεωρητής Μάικλ Ριντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι επιβάτες είχαν παρατηρήσει ότι ο έφηβος κρατούσε όπλο καθώς ανέβαινε τα σκαλιά του αεροπλάνου. «Ο άνδρας εξουδετερώθηκε από τρεις τουλάχιστον επιβάτες», είπε.

Ο επιθεωρητής Ριντ δήλωσε ότι η τοπική δύναμη ήταν σε επαφή με την αντιτρομοκρατική αστυνομία, αλλά ότι ήταν πολύ νωρίς για να καθοριστεί το κίνητρο. «Χωρίς αμφιβολία, επρόκειτο για ένα πολύ τρομακτικό περιστατικό για τους επιβάτες», είπε, ενώ εξήρε τη «γενναιότητα» εκείνων που ακινητοποίησαν τον ύποπτο.

«Ο νεαρός φαινόταν ταραγμένος και φορούσε τα ρούχα των εργαζομένων του αεροδρομίου»

Ο Μπάρι Κλαρκ, ένας από τους επιβάτες, δήλωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας ABC ότι ο έφηβος ήταν ντυμένος σαν εργαζόμενος του αεροδρομίου και ότι φαινόταν «ταραγμένος».

«Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να βγάλω το όπλο από τη μέση… και στη συνέχεια να τον κρατήσω και να τον ρίξω στο έδαφος μέχρι να έρθει η αστυνομία», δήλωσε στο τοπικό δίκτυο.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Θρήνος για τον 31χρονο Γιώργο που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στη Ρόδο-Ήταν πατέρας δύο παιδιών
Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο
Ετοιμάζουν εφαρμογή για τους αγρότες-Θα ενημερώνονται για αγρομετεωρολογικές και άλλες υπηρεσίες
Καρέ καρέ η συμπλοκή στο αεροσκάφος που ταξίδευε για Κύπρο-Αντάλλαξαν γροθιές δύο πρόσωπα
Νέο μέτωπο στους κύκλους της Ιεράς Συνόδου-Άλλα ο Αρχιεπίσκοπος και άλλα ο Μόρφου για τον νέο Πάπα
Μήνυμα ΠΑΣΥΔΥ για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών-«Είναι η ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης»
Πυρά ΔΗΜΑΛ σε Πρόεδρο και Αστυνομία για τη στάση τους στη διαμαρτυρία των κυνηγών-«Ενήργησαν αντισυνταγματικά»
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Κρατούσε σμίλα και προκαλούσε ανησυχία σε πολυκατοικία στο Καϊμακλί-Αφοπλίστηκε με συνδρομή διαπραγματευτών
Άρχισαν οι τελικές εξετάσεις σε Λύκεια και Τεχνικές-Ολοκληρώνονται στις 23 Μαΐου