Η ουκρανική αντιπολίτευση απορρίπτει την ιδέα διεξαγωγής εκλογών εν μέσω πολέμου

Οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης απέρριψαν την ιδέα της διεξαγωγής εκλογών εν μέσω του πολέμου, μετά την δημοσίευση στον Τύπο πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν επαφές μαζί τους στον απόηχο της δήλωσης Τραμπ ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι «δικτάτορας» επειδή αρνείται την προκήρυξη εκλογών.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η ομάδα του εργάζεται με αμερικανούς «εταίρους» με στόχο την διατήρηση της υποστήριξης προς την Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε ότι είναι αντίθετος με την διεξαγωγή εκλογών εν καιρώ πολέμου.

Τι ανέφερε ο Ποροσένκο

Σε γραπτή του δήλωση που αναρτήθηκε στο Telegram, ο Ποροσένκο ξεκαθαρίζει ότι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μόνο μετά την αποκατάσταση της ειρήνης και προσθέτει ότι μία ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί το πολύ 180 ημέρες μετά τον τερματισμό του πολέμου.

Η Γιούλια Τιμόσενκο, επίσης εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι η ομάδα της «συνομιλεί με όλους τους συμμάχους μας που μπορούν να βοηθήσουν στην διασφάλιση μίας δίκαιης ειρήνης το συντομότερο δυνατόν» και πρόσθεσε ότι οι εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν πριν επιτευχθεί αυτό.

Το Politico δημοσίευσε χθες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τέσσερα πρόσωπα του περιβάλλοντος Τραμπ είχαν συνομιλίες με ορισμένους από τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τι συζήτησαν

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν με την Γιούλια Τιμόσενκο και αξιωματούχους του κόμματος του Ποροσένκο, ο οποίος χρημάτισε πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2014 έως το 2019, σύμφωνα με το Politico που αναφέρθηκε σε τρεις ουκρανούς βουλευτές και έναν αμερικανό ρεπουμπλικανό ειδικό σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο αν προεδρικές εκλογές μπορούν να διεξαχθούν γρήγορα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό εκλογικό νόμο, εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν εν μέσω πολέμου. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει προσφερθεί να αποσυρθεί από την θέση του με αντάλλαγμα την ειρήνη και την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Eικοσιπέντε νεκροί από ισραηλινά πλήγματα σε αντίσκηνα εκτοπισμένων στη Γάζα
«Πού είναι η μαμά μου;»-Η στιγμή που οι διασώστες απεγκλωβίζουν κοριτσάκι από τα ερείπια στη Γάζα
Το «χαρέμι» του Μασκ-Στρατολογεί γυναίκες για να φτιάξει «λεγεώνα» απογόνων πριν την... Αποκάλυψη!
Το Reuters «σφάζει» Τραμπ για το επιλεκτικό κόψιμο ΜΜΕ-Η εκπρόσωπος του Λ. Οίκου θα αποφασίζει ποιος θα τον ρωτά
Το μεγαλύτερο μαζικό «μπουγέλο» του κόσμου-Ένα πολύ διαφορετικό φεστιβάλ
Gucci, Birkin, Nike στα... πανέρια-Οι Κινέζοι απειλούν να «πλημμυρίσουν» την αγορά με είδη πολυτελείας σε εξευτελιστικές τιμές
Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο του Παρισιού λόγω απειλής για βόμβα
Έπαινοι Πούτιν στον Έλον Μασκ επειδή «είναι τρελαμένος» με τον Άρη
Πάνω από 400.000 παιδιά στη Συρία κινδυνεύουν από σοβαρό υποσιτισμό μετά την αναστολή της αμερικανικής βοήθειας
Νέα προειδοποίηση για το Ιράν-«Δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει ατομική βόμβα»