Ικανοποίηση ΕΟΑ Λευκωσίας για ταχεία διαδικασία έκδοσης αδειών σε αναπτύξεις μεσαίου ρίσκου

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας χαιρετίζει την εξαγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την επέκταση της εφαρμογής της ταχείας διαδικασίας έκδοσης αδειών σε αναπτύξεις μεσαίου ρίσκου (Κατηγορίας Β*) και εκφράζει την πεποίθηση ότι, υπό προϋποθέσεις, έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, μειώνοντας τον χρόνο αδειοδότησης τόσο για τις πολεοδομικές, όσο και τις οικοδομικές αιτήσεις.

Ταυτόχρονα, ο ΕΟΑ Λευκωσίας δηλώνει, σε ανακοίνωση, ότι θα εργαστεί και θα προσπαθήσει τα μέγιστα για να επιτύχει η συγκεκριμένη προσπάθεια, προχωρώντας στη μεταβατική περίοδο, με την ανάληψη της ευθύνης των τριών σταδίων ελέγχου επί του εδάφους μέχρι το ΕΤΕΚ να διορίσει τους Ελεγκτές Δόμησης.

Περαιτέρω, διατυπώνει τη θέση ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού αποτελούν, η υιοθέτηση νέων ευέλικτων εργαλείων, απαραίτητων για την άμεση επιβολή κυρώσεων και αποτελεσματική λήψη διορθωτικών ενεργειών από τους ίδιους τους ΕΟΑ, σε περίπτωση εντοπισμού παρατυπιών στον επιτόπιο έλεγχο και ο καθορισμός και η υιοθέτηση ανάλογων μηχανισμών ελέγχου από το ΕΤΕΚ, το οποίο απαιτείται να επιβάλει τάχιστα τα αναγκαία πειθαρχικά μέτρα στους μελετητές, καθώς, όπως αναφέρει, αν αυτό δεν επιτευχθεί θα επικρατήσει το απόλυτο χάος και θα αποτύχει η φιλοσοφία της όλης μεταρρύθμισης.

Επίσης, αξιολογεί ως απαραίτητες προϋποθέσεις την τάχιστη τροποποίηση της νομοθεσίας για εισαγωγή του ανεξάρτητου θεσμού του Ελεγκτή Δόμησης, την οριστικοποίηση της δομής του Οργανισμού, ώστε να συμπεριλαμβάνει την ευθύνη διεξαγωγής ελέγχων «επί του εδάφους», ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης των κλιμακίων αδειοδότησης του ΕΟΑ, η οποία δεν έχει συμπληρωθεί λόγω της καθυστέρησης έγκρισης των προϋπολογισμών των Οργανισμών.

Αναφέρει ότι με στόχο πάντοτε τη διασφάλιση της επιτυχίας του εγχειρήματος αυτού, θεωρεί επείγον να επιλυθούν όλα τα πιο πάνω θέματα και κυρίως το πρώτο, πριν την πλήρη εφαρμογή της ταχείας διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών σε αναπτύξεις μεσαίου ρίσκου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά