Από τη Μέση Ανατολή η σκόνη που επηρεάζει την Κύπρο-Υποχωρεί σταδιακά

Πυκνή σκόνη από τη Μέση Ανατολή κάλυψε τη Λεμεσό από το απόγευμα της 4ης Μαρτίου, όπως κατέγραψε ο σταθμός ατμοσφαιρικής τηλεπισκόπησης «EratosthenesCARO» του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ του ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου, η σκόνη αυτή συγκεντρώνεται κυρίως στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, φτάνοντας μέχρι το έδαφος, προκαλώντας μειωμένη ορατότητα και δυσκολία στην αναπνοή, όπως φαίνεται ωστόσο από τις παρατηρήσεις το επεισόδιο σταδιακά υποχωρεί.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση και ισχυρό βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, ενώ παροδικά στα προσήνεμα μέχρι και σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα δυτικά και μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο την Παρασκευή θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι το Σάββατο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λαμβάνονται καταθέσεις για την πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Λάρνακα-Παραμένει αποκλεισμένη η σκηνή
Νέο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης €2 εκατ. για Καινοτόμες Επιχειρήσεις από ΙδΕΚ
Εντολές Διαχειριστή σε ΑΗΚ για περικοπές από ΑΠΕ-«Αναγκαίες για σταθερότητα συστήματος»
Ένα χρόνο μαινόταν ο πόλεμος στο Enlgish School-Σημείο αναφοράς η μη ανανέωση του συμβολαίου του Διευθυντή
Από 1η Ιανουαρίου 2026 τίθενται σε ισχύ η αλλαγές στην άδεια οδήγησης μαθητευόμενου
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούστηκαν δεξαμενόπλοιο και φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα-Ξέσπασε μεγάλη φωτιά
Κίνδυνος ενός νέου Ιράκ σε μια τετρατομημένη Συρία-Φρικαλεότητες, κατάσταση φόβου και τρομοκρατίας
Εκτός ορίων ο Τατάρ-«Αν θέλετε συμφωνία, ας υπογράψουμε όλοι μαζί λύση δύο κρατών»
Προωθείται νέο νομοθετικό πλαίσιο για λειτουργία αθλητικών σωματείων
Λ. Κασσιανίδου: Θα λυθεί σύντομα το θέμα της σίτισης των μελών της ΣΟΝΚ