Αποκόπηκε δέντρο στη Λεμεσό λόγω των ισχυρών ανέμων και έπεσε σε όχημα

Ισχυροί άνεμοι ταλαιπωρούν από το πρωί τους πολίτες με την Λεμεσό, να βρίσκεται στο επίκεντρο των δυνατών ανέμων.

Μάλιστα λόγω των ισχυρών ανέμων δέντρο στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου αποκόπηκε και έπεσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ παρατηρήθηκαν και άλλα μικροπροβλήματα στην πόλη και επαρχία της Λεμεσού.

Παράλληλα, πέραν από τους ισχυρούς ανέμους στο καιρικό μενού υπάρχει και σκόνη. Σε ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας σημειώνεται ότι, επειδή η σκόνη περιέχει μικρού μεγέθους εισπνεύσιμα σωματίδια, που πιθανόν να έχουν αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) προτρέπονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο.

Οι εργοδότες, με βάση τις πρόνοιες του περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Κώδικας Πρακτικής για Προστασία των Προσώπων στην Εργασία κατά τη Διάρκεια Επεισοδίων Σκόνης) Διάταγμα του 2022 (Κ.Δ.Π. 410/2022), πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα (οργανωτικά ή και τεχνικά), αφού εκτιμήσουν τους κινδύνους για τους εργοδοτούμενους τους που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους, και οι εργαζόμενοι σε τέτοιους χώρους συστήνεται όπως χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας.

Ενημερωτικά, οι τελευταίες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης σκόνης που μετρήθηκαν στις 09:00 π.μ. στις ακόλουθες περιοχές ήταν Λευκωσία 99,3 μg/m3, Λεμεσός, 100,5 μg/m3, Λάρνακα 105,5 μg/m3, Παραλίμνι, 70,5 μg/m3, Πάφος, 108,6 μg/m3, Ζύγι 80,6 μg/m3 και Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, 68,0 μg/m3.

Σημειώνεται ότι «σκόνη» σημαίνει εισπνεύσιμα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10). Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, η οριακή τιμή αναφέρεται στη μέση ημερήσια τιμή και δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των 50 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

Δειτε Επισης

Το Υπουργικό ενέκρινε σχέδιο ενίσχυσης εγκλωβισμένων κι επανεγκατασταθέντων γεωργών
Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Αναζητά τρία πρόσωπα για κλοπές η Αστυνομία (pics)
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»
Σε 24ωρη απεργία κατήλθε το εργατικό προσωπικό στο Δήμο Πολεμιδιών
«Ο δικαστής με τη 19χρονη Βρετανίδα επικρίθηκε έντονα για το εσφαλμένο της απόφασης και πήρε προαγωγή»
Συγκλονίζουν οι λεπτομερείες για το παιδί 22 μηνών στη Λεμεσό-«Η μητέρα το έβαλε στο μπάνιο με ζεστό νερό»
Με δόσεις τα ευρήματα για το Κράτος Μαφία-«Ανακριβείς και παραπλανητικές» απαντά η Αρχή στις πληροφορίες για το πόρισμα
Εξοργισμένη η Κυβέρνηση με το podcast Φειδία με Τατάρ-«Προσπάθεια εργαλειοποίησης από το ψευδοκράτος»
Δυσαρέσκεια ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. για ενδεχόμενες αλλαγές λειτουργίας Κέντρων Αποκατάστασης