Η ΓΣΕΕ αποχωρεί από την πλατφόρμα Χ καταγγέλλοντας ψευδείς ειδήσεις και ρητορική μίσους

Την απενεργοποίηση του λογαριασμού της στο Χ (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ αποφάσισε η ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας «έχει αυξηθεί ανησυχητικά η διασπορά ψευδών ειδήσεων, ακροδεξιών θεωριών συνωμοσίας, ρατσιστικών απόψεων και γενικότερα η ρητορική μίσους, ενισχύοντας την τοξικότητα στις συνομιλίες των χρηστών».

Υπενθυμίζοντας ότι πολλά συνδικάτα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιστορικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικοί φορείς έχουν ήδη αποχωρήσει από το Χ, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν πνοή στον κοινωνικό διάλογο, αρκεί να τηρούνται κανόνες και να διασφαλίζονται στοιχειώδεις συνθήκες αμεροληψίας και αντικειμενικότητας».

«Η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι δεν μπορεί πλέον να έχει παρουσία σε έναν τέτοιο τοξικό διαδικτυακό χώρο και θα εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας των απόψεων της στην κοινωνία» κατέληξε στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) που πρόσφατα πέρασε στην ιδιοκτησία του μεγιστάνα Έλον Μασκ.

Λόγω της αλλαγής της πολιτικής της πλατφόρμας μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας, έχει αυξηθεί ανησυχητικά η διασπορά ψευδών ειδήσεων, ακροδεξιών θεωριών συνωμοσίας, ρατσιστικών απόψεων και γενικότερα η ρητορική μίσους, ενισχύοντας την τοξικότητα στις συνομιλίες των χρηστών. Η νέα αυτή κατάσταση έχει αναγκάσει πλήθος συνδικάτων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ιστορικών ΜΜΕ και κοινωνικών φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα.

Τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν πνοή στον κοινωνικό διάλογο, αρκεί να τηρούνται κανόνες και να διασφαλίζονται στοιχειώδεις συνθήκες αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.

Η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι δεν μπορεί πλέον να έχει παρουσία σε έναν τέτοιο τοξικό διαδικτυακό χώρο και θα εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας των απόψεων της στην κοινωνία.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Στο Παρίσι ο Φιντάν-Συζητά ευρωτουρκικά και θέματα ασφάλειας της Ευρώπης
Σάλος στην Τουρκία μετά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ ελέω... Ιμάμογλου-Αρχίζει αυτεπάγγελτη έρευνα η Εισαγγελία
Βρέθηκε ζωή στα ερείπια της Μιανμάαρ-Νεαρός ανασύρθηκε ζωντανός πέντε μέρες μετά τον φονικό σεισμό
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της σύλληψης καθηγήτριας για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου σε σχολική αίθουσα στις ΗΠΑ
Nέα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας στο στενό της Ταϊβάν-Αντιδράσεις από ΗΠΑ και ΕΕ
Περιμένει πυραύλους Taurus από τη Γερμανία του Μερτς ο Ζελένσκι-«Θα δουλέψουμε γι’ αυτό»
Αναπτύσσουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ-Απαντούν στις επιθέσεις των Χούθι
Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βοστώνη-Έξι τραυματίες
Θανατική ποινή για τον Λουίτζι Μαντζιόνε ζητά η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex