Ο Δημοκρατικός βουλευτής Al Green αποδοκίμασε τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στο Κογκρέσο

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών Al Green αποβλήθηκε από την αίθουσα της Βουλής επειδή διέκοψε τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο το βράδυ της Τρίτης.

Ο Green, από το Χιούστον του Τέξας, σηκώθηκε και φώναξε «Κύριε Πρόεδρε, δεν έχετε λαϊκή εντολή!» λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του Τραμπ, αναφερόμενος στις περικοπές του Medicaid.

Αμέσως καλύφθηκε από τις φωνές Ρεπουμπλικανών που φώναζαν «U-S-A!», προτού ο Πρόεδρος της Βουλής, Μάικ Τζόνσον, διατάξει την απομάκρυνση του από την αίθουσα.

Ο Green είναι έντονος επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ και είχε ζητήσει την παραπομπή του σε δίκη κατά την πρώτη του θητεία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αφού αποχώρησε από την αίθουσα, ο Green δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να δεχτεί οποιαδήποτε τιμωρία του επιβληθεί για τις πράξεις του.

Τι είναι το Medicaid;

Ο Al Green επέμεινε στο μήνυμά του, δηλώνοντας ότι ο Τραμπ «δεν έχει λαϊκή εντολή να περικόψει το Medicaid» και ότι ετοιμάζει άρθρα για την παραπομπή του προέδρου.

«Αυτή είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο και έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν καλή υγειονομική περίθαλψη. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα, και τώρα ετοιμαζόμαστε να περικόψουμε το Medicaid, που αφορά τους φτωχούς», δήλωσε.

Το Medicaid είναι το πρόγραμμα που βοηθά στην κάλυψη ιατρικών εξόδων για άτομα με περιορισμένο εισόδημα και πόρους. Έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι ανησυχούν για τις πιθανές περικοπές στο πρόγραμμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι το Medicaid δεν θα επηρεαστεί, όμως η υλοποίηση των ευρέων περικοπών που υπόσχονται οι Ρεπουμπλικανοί θα μπορούσε να είναι δύσκολη χωρίς τη μείωση σημαντικών κοινωνικών υπηρεσιών.

Ροζ φορέματα και γραβάτες στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας

Ο Al Green δεν ήταν ο μόνος Δημοκρατικός που διαμαρτυρήθηκε μέσα στην αίθουσα.

Αρκετές γυναίκες του Δημοκρατικού Κόμματος εθεάθησαν να φορούν ροζ φορέματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές του Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση του κόστους ζωής πλήττει δυσανάλογα τις γυναίκες.

Άλλοι βουλευτές φορούσαν κίτρινες και μπλε γραβάτες, δείχνοντας την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, καθώς αυτά είναι τα χρώματα της σημαίας της χώρας.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Πιθανή επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου και συνάντηση κορυφής με Σι Τζινπίνγκ
Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο Πούτιν συναντήθηκε με σύμβουλο του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Η απάντηση Νετανιάχου
Με τροφική δηλητηρίαση ο Νετανιάχου-Δεν παρέστη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Λειτουργία ξανά στον προφήτη Ηλία στη Δαμασκό ένα μήνα μετά το αιματοκύλισμα
ΒΙΝΤΕΟ: Πλοίο με 280 επιβάτες στην Ινδονησία τυλίχθηκε στις φλόγες-Άνδρας με μωρό στην αγκαλιά μετέδιδε τη φωτιά
Το Ισραήλ εξέδωσε νέες διαταγές εκκένωσης στο κεντρικό τμήμα της Γάζας
Σοκαριστικοί οι κίνδυνοι που κρύβουν προϊόντα από Shein και Temu-Προειδοποιεί ο επίτροπος Δικαιοσύνης
Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στα νότια της Συρίας