Θα απευθύνει διάγγελμα στους Γάλλους για την Ουκρανία ο Εμανουέλ Μακρόν

Διάγγελμα στους Γάλλους θα απευθύνει ο Εμανουέλ Μακρόν στις 21:00 ώρα Κύπρου για την Ουκρανία και τη διεθνή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (5/3) ο ίδιος με ανάρτησή του στο X.

«Αγαπητοί μου συμπατριώτες, σε αυτή τη στιγμή της μεγάλης αβεβαιότητας που ο κόσμος αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του, θα απευθυνθώ σ' εσάς απόψε το βράδυ στις 8 μμ», έγραψε.

Το διάγγελμα Μακρόν έρχεται μία ημέρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία οι ηγέτες θα αποφασίσουν για το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας υπό το φως των νέων πολιτικών Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης (4/3), ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε την πρόθεση του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «να εμπλακεί εκ νέου σε διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες» και επανέλαβε «την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να συνεργαστεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την εφαρμογή μιας σταθερής και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία».

Μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι έλαβε μια επιστολή από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Σοφί Πριμά χαιρέτισε «την επανέναρξη του διαλόγου» στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

«Είναι ευτυχές γιατί κανείς δεν έχει συμφέρον να διακόψει τους δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτό το πλαίσιο, και στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα ορυκτά που φαίνεται να έρχεται, θα έχουμε ίσως συνθήκες που θα μας επιτρέψουν μια διαρκή και ισχυρή ειρήνη. Αυτό θέλουν οι Ευρωπαίοι», πρόσθεσε.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ-Ανησυχία στο Λευκό Οίκο
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Κρις Μάρτιν «πρόδωσε» την εξωσυζυγική σχέση διευθύνοντα συμβούλου με συνεργάτιδά του
«Η Ρωσία δεν δέχεται απειλές»-Απάντηση της Ζαχάροβα στο τελεσίγραφο Τραμπ για κατάπαυση πυρός
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν μόνο μια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν-Το σχέδιο που απέρριψε ο Τραμπ
Τραμπ για δασμούς: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ινδία, μπορεί να ακολουθήσει και η ΕΕ
Εκατοντάδες Δρούζοι για δεύτερη μέρα στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας, ελπίζουν να ενωθούν ξανά με συγγενείς τους
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στο Ιράκ-Τουλάχιστον 60 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες
Δρούζοι: Ποια είναι η σιωπηλή μειονότητα με την ιδιόμορφη θρησκεία που πολεμά για το Ισραήλ