Επιτεύχθηκε ο στόχος για πλήρη απασχόληση την πρώτη διετία διαμηνύει ο Παναγιώτου-Μειώθηκε η ανεργία

Η επίτευξη του κυβερνητικού στόχου για διαμόρφωση συνθηκών πλήρους απασχόλησης εντός της πρώτης διετίας της διακυβέρνησης αποτελεί ένα σημαντικό εργασιακό επίτευγμα με ισχυρό θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου.

"Η σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού επιβεβαιώνει και επισημοποιεί την εκτίμηση για μείωση της ανεργίας κατά το έτος 2024 σε ποσοστό μικρότερο του 5%, που συνεπάγεται ότι έχουν πλέον διαμορφωθεί συνθήκες πλήρους απασχόλησης με τον περιορισμό της ανεργίας στο 4,9%, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 2008" τονίζει ο Υπουργός.

Συνεχίζουμε, προσθέτει, τη μεθοδική υλοποίηση του Προγράμματος Διακυβέρνησης για τη συνέχιση της βελτίωσης στην αγορά εργασίας και για τη συνέχιση των θετικών αποτελεσμάτων της πρώτης διετίας, μέσα από τη βελτίωση των μηχανισμών διασύνδεσης του ανθρώπινου δυναμικού με τις θέσεις εργασίας, την αύξηση της συμμετοχής σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και την πλήρη αξιοποίηση των σχεδίων ενίσχυσης της απασχόλησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έρευνες για τα αίτια θανάτου του άτυχου 56χρονου εκπαιδευτή αλόγων-Στην αναμονή για τη νεκροτομή
Φτάνει το απόγευμα στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Χίο από τον «ιπτάμενο» ιερέα
Νύχτα επεισοδίων σε ελέγχους για λαμπρατζιές-Μολότοφ, πέτρες και κροτίδες
Πάνω από 50 περιστατικά με λαμπρατζιές σε ένα 24ωρο-Ξέφυγε η κατάσταση στη Λάρνακα
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες με την Πρώτη Ανάσταση
Επεισόδια με είκοσι νεαρούς στη Λάρνακα-Πέταξαν κροτίδες εναντίον περιπολικού, συνελήφθησαν τρεις
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση με το έθιμο του «σεισμού» στη Ζάκυνθο
Ανάλυση: Ο Τραμπ υποσχέθηκε λύση σε 100 μέρες στην Ουκρανία, αλλά... δεν προλαβαίνει -
Προκάλεσαν τροχαίο με κλεμμένη μοτοσικλέτα-Εξαφανίστηκε ο οδηγός, στο νοσοκομείο με κατάγματα ο συνοδηγός