Αρχίζει η δίκη για την «"υπηκοότητα" της αισθητικού» στα κατεχόμενα

Αύριο θα αρχίσει μια από τις δίκες σε σχέση με αγωγή που καταχώρισαν το 2022 τα κόμματα Νέα Κύπρος (ΚΝΚ), Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ), Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) και Κοινοτικής Απελευθέρωσης (ΚΚΑ) αναφορικά με τις «υπηκοότητες» που παραχωρεί το «υπουργικό συμβούλιο», χωρίς να λαμβάνει υπόψη οποιοδήποτε κριτήριο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε γραπτή του δήλωση για το θέμα ο γγ του ΚΝΚ, Μουράτ Κανατλί υπενθύμισε ότι καταχώρισαν συμβολικά δύο «αγωγές» για παραχώρηση αυθαίρετων «υπηκοοτήτων» από το «υπουργικό συμβούλιο» και αύριο θα αρχίσει η εκδίκαση της μίας από αυτές που χαρακτηρίστηκε «υπηκοότητα της αισθητικού».

Ανέφερε ότι ακυρώθηκε η «αγωγή» που καταχωρίστηκε για την «υπηκοότητα» που δόθηκε στον αρχιτέκτονα του «προεδρικού συγκροτήματος», λόγω της αφαίρεσης της «υπηκοότητας» αυτής αργότερα από το «υπουργικό συμβούλιο», το οποίο όμως παραχώρησε ξανά «υπηκοότητα» στο ίδιο άτομο σε κατοπινό στάδιο.

Ο κ. Κανατλί πρόσθεσε ότι συνεχίζεται ο αγώνας τους για το θέμα αυτό και επεσήμανε ότι αυτή η τακτική χρησιμοποιείται από την «κυβέρνηση συνασπισμού» για να παραβιάσει τους «νόμους».

Σύμφωνα με τον κ. Κανατλί, οι «υπηκοότητες» που δόθηκαν μόνο το 2022 μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες από τώρα στις επόμενες «προεδρικές εκλογές».

Καλώντας όλους να επιδείξουν αλληλεγγύη προς το ΚΝΚ με συγκέντρωση στο «δικαστήριο» στην κατεχόμενη Λευκωσία αύριο, ο κ. Κανατλί ανέφερε ότι το κόμμα του είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα κατά της περαιτέρω μεταβίβασης της κυριαρχίας στην Άγκυρα παραχωρώντας και την «υπηκοότητα» σε πολίτες του «κράτους» στο οποίο είναι υποτελής διοίκηση και μετατροπής του ψευδοκράτους σε επαρχία της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 3,6 εκατομμύρια ευρώ
Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε άνδρα που σκότωσε σκύλους-Ζητά άσκηση έφεση από Σαββίδη το Κόμμα για τα Ζώα
Κάνουν ουρές για noodles σε γραφείο τελετών στην Κίνα
Δολοφόνος εξιχνίασε τον φόνο της γυναίκας του δέκα χρόνια μετά-Αποκάλυψε στον γιο τους πού την έθαψε
Η πρώτη αντίδραση των συριακών κουρδικών δυνάμεων στην έκκληση Οτσαλάν-«Δεν σχετίζεται με εμάς στη Συρία»
Καίει το Ισραήλ εσωτερική έρευνα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου-«Πλήρης αποτυχία»
Σαφή πτώση παρουσιάζουν μετά το 2022 οι δαπάνες για νευρόλυση
Βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου
Κυπριακό, εξελίξεις στη Συρία και Ουκρανικό συζήτησαν Κόστα και Ερνογάν
Λέξη προς λέξη τα συμπεράσματα για το δυστύχημα στα Τέμπη όπως αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ