Δεν αποφεύχθηκαν οι διακοπές ρεύματος παρά τις διαβεβαιώσεις Παπαναστασίου-Στο κόκκινο η ζήτηση λόγω ψύχους

Από το βράδυ της Δευτέρας θα ξεκινήσουν οι διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές, μετά την βλάβη που προκλήθηκε στη μονάδα παραγωγής Αρ. 1 στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού τις πρωινές ώρες, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΡΑΕΚ, ΔΣΜΚ και ΑΗΚ), εντούτοις δεν κατέστη δυνατό να επιδιορθωθεί, με αποτέλεσμα, αφού η ζήτηση μετά τις 18:00 το απόγευμα είχε ξεπεράσει τη δυνατότητα παραγωγής, λήφθηκε απόφαση για διακοπές ρεύματος ανά ημίωρο σε διαφορετικές περιοχές παγκύπρια.

Παράλληλα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην επηρεαστούν οι ορεινές περιοχές, οι οποίες επηρεάζονται, σε μεγαλύτερο μεγάλο βαθμό, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Νωρίτερα ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου απεύθυνε έκκληση προς το κοινό για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς αναμενόταν οριακή ικανότητα κάλυψης της ζήτησης ηλεκτρισμού μεταξύ 18:00 και 21:00 το βράδυ της Δευτέρας. Όπως σημείωσε «ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για επιδιόρθωση της βλάβης και το θέμα τυγχάνει προσεκτικής διαχείρισης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΡΑΕΚ, ΔΣΜΚ και ΑΗΚ), θα ήταν βοηθητικό το καταναλωτικό κοινό να εξοικονομεί ηλεκτρισμό, στο μέτρο του δυνατού, κατ’ αυτές τις ώρες».

Διαβεβαίωνε επάρκεια ο Παπαναστασίου

Στο μεταξύ μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου σε δηλώσεις του διαβεβαίωνε πως υπάρχει επάρκεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μετά και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για πιθανές διακοπές.

Μάλιστα, ανέφερε πως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας «είναι υπεραρκετή», από συμβατικές γεννήτριες της ΑΗΚ, τα φωτοβολταϊκά συστήματα και τα αιολικά πάρκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οριακή η ικανότητα κάλυψης της ζήτησης ηλεκτρισμού τη Δευτέρα-Έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας

Δειτε Επισης

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες
Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 27χρονου
Ντρίμπλαραν τα μέτρα της Αστυνομίας στον Πριέτο οι εμπρηστές, δεν στάθηκαν εμπόδιο στους δράστες οι περιπολίες
Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτωσης καγκουρό έδωσε η νεκροτομή-Πιθανόν να μεγαλώσει ο κύκλος των εμπλεκόμενων
Έρχεται από την εξωτερική για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Διομήδους-Πυρά κατά των συμφωνηθέντων για κοινό υποψήφιο
Βαφτίζουν Airbnb πρώτες κατοικίες και επωφελούνται του ΦΠΑ-Αυξάνονται τα καταλύματα, γεμίζει η βαλίτσα των προβλημάτων
Άργησε να κυλήσει το νερό στον μύλο και δεν αποκλείονται αποκοπές-Μεγάλο crash test η ζήτηση του καλοκαιριού
Ανεξάρτητους ποινικούς κατήγορους ζητά από Εισαγγελέα η οικογένεια του Θανάση-Δείχνει τις νέες μαρτυρίες και τα ποινικά Σταυριανού
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Τέλος στις θεωρίες για το ξυλόλιο στα Τέμπη-Εκρήγνυνται τα έλαια σιλικόνης, δεν κάηκε η «ύποπτη» ηλεκτρομηχανή