Τελέστηκε το μνημόσυνο του ήρωα αστυφύλακα Ανδρέα Χριστοφίδη

Στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριου Χαρτσιώτη, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, περιοχής Χαράκη, στη Λεμεσό, το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα αστυφύλακα 1641, Ανδρέα Χριστοφίδη.

Ο Ανδρέας Χριστοφίδης σκοτώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1964, στη μάχη του Αγίου Σωζόμενου, μαζί με τους συναδέλφους του, Χαράλαμπο Βαρνάβα, Ανδρέα Λουκά και Τάσο Κωνσταντίνου, καθώς και τον αγροφύλακα Τάκη Μιχαήλ και τον μαθητή Δημήτρη Χάματσο.

Στον επιμνημόσυνο του λόγο, ο ανιψιός του, Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι ο Ανδρέας Χριστοφίδης, μετά τη συμμετοχή του στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59,  εντάχθηκε το 1961 στην Αστυνομική Δύναμη Κύπρου. 

«Το βιογραφικό του σκιαγραφεί μια διακεκριμένη προσωπογραφία με υψηλά ιδανικά και αρχές. Ξεχώριζε για τη σταθερότητα του χαρακτήρα του, την αποφασιστικότητα, αλλά και τον σεβασμό του προς τους συνανθρώπους του», συμπλήρωσε.

Στις 6 Φεβρουαρίου 1964, συνέχισε, καλείται να υπερασπιστεί για ακόμα μία φορά την πατρίδα, συμμετέχοντας ενεργά στη μάχη κατά των Τούρκων, στον Άγιο Σωζόμενο, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα, μαζί με τους συμπολεμιστές του.

«Σε μια εποχή που οι ασύμμετρες και συμμετρικές απειλές αυξάνονται συνεχώς και παρατηρείται μια γενικότερη απάθεια προς τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να στρεφόμαστε προς τους ήρωες μας, μέσα από τους οποίους αντλούμε ισχυρά διδάγματα για να βαδίσουμε με αισιοδοξία προς το μέλλον», υπέδειξε ο κ. Αγγελίδης.

Ανέφερε ότι είναι τεράστιες οι παρακαταθήκες της θυσίας των ηρώων μας και πως «για εμάς, τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, η άψογη εκτέλεση του λειτουργήματός μας, ως επίσης η ευσυνειδησία και η πλήρης προσήλωση στην αποστολή μας, συνιστά το καλύτερο μνημόσυνο, καθώς και ελάχιστη ανταπόδοση έναντι στη θυσία όλων των ηρώων που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών».

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα, που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ΕΕ ετοιμάζει την απάντηση στους δασμούς Τραμπ-Οι συγκρατημένοι και το εμπορικό «μπαζούκα»
Υπάλληλος εταιρείας έκαψε τον Γιαννάκη-«Δεν προσκόμιζε για δύο χρόνια τα διπλώματα του, μετατέθηκε στο εργοτάξιο»
Καταγγέλλει ναζιστικό χαιρετισμό σε σχολείο με την ανοχή καθηγήτριας το ΑΚΕΛ-Ζητά έρευνα (pic)
Σε τροχιά υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων ο ΚΟΑΓ-Εξασφάλισε πηγές εσόδων το ΥΠΕΣ
Το Ανώτατο επικύρωσε πρωτόδικη απόφαση σε υπόθεση προστίμου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Κρούουν κώδωνα κινδύνου οικονομολόγοι για τους δασμούς Τραμπ-Πιθανό να οδηγήσει σε παγκόσμια ύφεση
Ορατός ο κίνδυνος να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την ΑΨΑ-Αναμένει την έγκριση του προϋπολογισμού
Δαπάνες €0,5 δισ. για παράτυπη μετανάστευση 2021-2024 σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής
Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για οικονομικό bullying-«Οι εμπορικοί πόλεμοι δεν έχουν νικητές»
Εντόπισε άλλα οκτώ κιλά σε πακέτο η Αστυνομία-Καταζητείται ο παραλήπτης