Volt: Εκθέτει Υπουργό και Κυβέρνηση η απόφαση για προαγωγή Κατσουνωτού

«Η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης να προάγει στη θέση του Βοηθού Αρχηγού της Αστυνομίας ανώτερο αξιωματικό της Δύναμης, ο οποίος φέρεται να τελεί υπό πειθαρχική διερεύνηση για διάφορες σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς, εκπέμπει λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία, εκθέτοντας σοβαρά τόσο τον ίδιο τον υπουργό όσο και την κυβέρνηση», τόνισε σε ανακοίνωσή του το Volt.

«Σε μια περίοδο που η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Αστυνομία καταρρέει, δεν μπορεί να διορίζεται, σε ένα τόσο καίριο πόστο, άτομο το οποίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε υποθέσεις που αφορούσαν σοβαρές καταγγελίες για πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων, οι οποίες ουδέποτε οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για να κριθούν, αλλά έκλεισαν αδιαφανώς, με την επίκληση του δημοσίου συμφέροντος από πλευράς του Γενικού Εισαγγελέα», υπέδειξε το κόμμα.

Υποστήριξε, δε, πως την ίδια στιγμή, υπονομεύεται κάθε προσπάθεια της αστυνομικής ηγεσίας και του πολιτικού της προϊστάμενου να πείσουν πως υπάρχει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς εντός του αστυνομικού σώματος.

«Στο Volt εργαζόμαστε για την προώθηση των αρχών της διαφάνειας και λογοδοσίας. Αυτός ο διορισμός όμως στέλνει το μήνυμα πως οι πολυδιαφημισμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης περί τούτων δεν είναι τίποτε άλλο παρά κενές επικοινωνιακές διακηρύξεις, χωρίς αντίκρισμα», ανέφερε.» Σήμερα, που η δημοκρατία βρίσκεται υπό απειλή, η προστασία της αξιοπιστίας των θεσμών πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα γιατί τα κράτη καταρρέουν, όταν καταρρέουν οι θεσμοί τους», κατέληξε το Volt.

Δειτε Επισης

Γκάφα Αστυνομίας-Τον συνέλαβε γιατί ήταν στα επεισόδια στην Ομόνοια αλλά τελικά... συνέτρωγε στα Λατσιά
Άλλους δύο συνέλαβε η Αστυνομία για τα επεισόδια στη Λακατάμια
Έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία ο Οδυσσέας, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του
Υπό πλήρη έλεγχο δασικές πυρκαγιές στις κοινότητες Φικάρδου και Κοράκου
Θύματα συστηματικής κακοποίησης τα παιδιά στη Λάρισα-«Τα καημένα πεινάγανε»
Καταδίωξη οδηγού στην Έγκωμη, παραβίαζε κόκκινους σηματοδότες για να διαφύγει-Θετικός στο νάρκοτεστ
Άλλα δύο πρόσωπα αναζητούνται για την επίθεση στο Fan Club της Ομόνοιας (pics)
Δικαίωμα προσφυγής δικηγόρων στο Διοικητικό Δικαστήριο για αποφάσεις της Εποπτικής Αρχής για ξέπλυμα
Δεν έπεισε το Δικαστήριο η Αστυνομία για τη σύλληψη 51χρονου για τα επεισόδια, αφέθηκε ελεύθερος-Στο κελί οι 18χρονοι
Άνω κάτω ξανά το πολιτικό σκηνικό με τις αναφορές Οδυσσέα-Περνά την πόρτα του Αρχηγείου για κατάθεση