Στη νέα νομοθεσία για ΑμεΑ αναφέρθηκε η Υφ. Πρόνοιας σε διάσκεψη στην Πολωνία

Στις ευκαιρίες και τις προοπτικές των Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας, καθώς και τα εργαλεία που προωθούνται στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για τα Άτομα με Αναπηρία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης που διοργάνωσε στην πόλη Γκντανσκ η Πολωνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης με θέμα «Το μέλλον της απασχόλησης στην ψηφιακή Ευρώπη», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Φεβρουαρίου, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας είχε επαφές με τους ομολόγους της από την Πολωνία και τη Σλοβενία.

Όπως αναφέρεται, μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Πολωνίας, Λούκας Κρασόν, η κ. Ευαγγέλου συμμετείχε σε συζήτηση πάνελ με θέμα την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές των Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας, καθώς και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης στην ανεξάρτητη διαβίωσή τους.

Κατά την παρέμβασή της, σημειώνεται, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας «επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη νέα νομοθεσία για τα Άτομα με Αναπηρία που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και στην οποία περιλαμβάνονται νέες υπηρεσίες, που στοχεύουν να ενισχύσουν σημαντικά την πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας».

Η κ. Ευαγγέλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανέφερε ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή μία νέα νομοθεσία, στην οποία περιλαμβάνονται νέες υπηρεσίες που θα ενισχύουν την πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας, όπως για παράδειγμα ο Προσωπικός Βοηθός Εργασίας, ο οποίος θα υποστηρίζει το Άτομο με Αναπηρία στην εργασία του και στο εργασιακό του περιβάλλον, στη βάση των εξατομικευμένων αναγκών του.

Αναφέρθηκε επίσης, σε σειρά μέτρων που υλοποιούνται ήδη στην Κύπρο με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των Ατόμων με Αναπηρία, μεταξύ αυτών και στην πρόσληψη σε ποσοστό 10% Ατόμων με Αναπηρία στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, προστίθεται.

«Τονίζοντας πως «η προώθηση της ποιοτικής και ισότιμης απασχόλησης των Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας απαιτεί ολιστική προσέγγιση που να συνδυάζει την υλοποίηση νομοθετικών, οικονομικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών πολιτικών και μέτρων», η κ. Ευαγγέλου αναφέρθηκε στον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», αναφέρεται.

Ειδικότερα, σημειώνεται, η Υφυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση στερεότυπων αντιλήψεων και στην καταπολέμηση των διακρίσεων  επισημαίνοντας πως «αποτελεί καθήκον μας να συμβάλουμε στην αποτελεσματικότερη διάδοση του μηνύματος ότι τα Άτομα με Αναπηρία αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας, με ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και ίσες υποχρεώσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς τουρίστες μετά το μπλόκο στη Σύρο
Στοχοποίηση υποστηρικτών της ομοσπονδίας καταγγέλλει τ/κ οικονομολόγος μετά από απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία
Διακοπή υπαίθριων εργασιών και ντελίβερι από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Έκτακτες συστάσεις από την Πυροσβεστική λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς
Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα στη Λάρνακα-Εντοπίστηκαν στην κατοχή τους χρήματα και ρολόγια
Χειροπέδες σε 24χρονο στη Λάρνακα-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά στο όχημα του
Χειροπέδες σε 17χρονο για επίθεση και ληστεία διανομέα φαγητού τον Οκτώβριο
Συνάντηση ΟΕΒ και ΚΕΒΕ με τον υπουργό Εργασίας για την ΑΤΑ
Δύο 12χρονοι υπό την επήρεια ναρκωτικών στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε κάνναβη στην κατοχή τους
Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, Άντρος Παυλίδης