Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ στα «κυριαρχικά δικαιώματα»-Εκθείασε τον κατοχικό στρατό

Ο κύριος λόγος ύπαρξης ειρήνης στην Κύπρο από το 1974 είναι το γεγονός ότι οι πλευρές ζουν στη δική τους περιοχή και η παρουσία του τουρκικού στρατού, ισχυρίστηκε ο Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Κίπρις», λέγοντας, επίσης, ότι δεν θα γίνει αποδεκτή ποτέ μια συμφωνία στην οποία δεν γίνονται δεχτά τα «κυριαρχικά δικαιώματα» των Τ/κ.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με φοιτητές της σχολής πολιτικών επιστημών του «Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας» (GAÜ), ο κ. Τατάρ είπε ότι οι τομείς της οικονομίας του ψευδοκράτους αναπτύσσονται και το επίπεδο ευημερίας αυξάνεται καθημερινά και έκανε ειδική μνεία στη συμβολή του νερού που μεταφέρεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Είπε ακόμα ότι οι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονται για την «κυριαρχία τους» όμως η διεθνής κοινότητα δεν τους «συμπεριφέρεται δίκαια» επειδή -όπως υποστήριξε- αποδέχεται τους Ελληνοκύπριους ως συνομιλητές εξ ονόματος ολόκληρου του νησιού, ισχυριζόμενος ότι η Τουρκία βρίσκεται στην Κύπρο ως εγγυήτρια δύναμη για προστασία των Τουρκοκυπρίων και ότι η ιστορία θα επαναληφθεί αν δεν αντληθούν διδάγματα από αυτήν και δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση στη Γενεύη τον ερχόμενο μήνα, είπε ότι η τ/κ πλευρά δεν θα αποδεχτεί ποτέ μια συμφωνία στην οποία δεν γίνονται δεχτά τα «κυριαρχικά δικαιώματα» των Τ/κ και δεν θα εισέλθουν σε μια διαπραγματευτική διαδικασία κάτω από πιέσεις.

Αφού είπε ότι είναι σημαντικό το να εργαστούν οι δύο πλευρές προς την κατεύθυνση της συνεργασίας, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι χρειάζεται να γίνει συνεργασία ειδικά σε τομείς όπως πιθανές φυσικές καταστροφές, δικαστικά θέματα και η πολιτιστική κληρονομιά.

Αναφερόμενος στα «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα, είπε ότι σε αυτά σπουδάζουν φοιτητές από 144 χώρες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις δικές τους αξίες σε ένα περιβάλλον στο οποίο συνυπάρχουν διαφορετικές κουλτούρες και να μάθουν νέες κουλτούρες.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς