Πραγματοποιείται η κλήρωση για επιχορήγηση προστατευτικού εξοπλισμού μοτοσικλετιστών

Τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής κλήρωσης για το σχέδιο επιχορήγησης προστατευτικού εξοπλισμού μοτοσικλετιστών για την περίοδο 2024, που προβλέπει επιχορήγηση έως €500 για την αγορά αερόσακου σώματος μοτοσικλετιστή, με συνολικό διαθέσιμο ποσό τις €350.000, σήμερα, Παρασκευή, μέσω της πλατφόρμας randomdraws.com, ενώπιον εκπροσώπων οργανωμένων συνόλων μοτοσικλετιστών, γνωστοποίησε με σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, ελήφθησαν συνολικά 1.341 αιτήσεις για την κατηγορία «υψηλής ισχύος» και 102 αιτήσεις για την κατηγορία «χαμηλής ισχύος», προσθέτοντας ότι οι αιτήσεις της κατηγορίας «χαμηλής ισχύος» έχουν λάβει αυτόματα «προέγκριση επιχορήγησης», καθώς ο αριθμός τους ήταν χαμηλότερος από τον προβλεπόμενο (200).

Όπως αναφέρεται, η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί για την ανάδειξη των 598 δικαιούχων της κατηγορίας «υψηλής ισχύος» (συμπεριλαμβανομένων και των 98 επιχορηγήσεων της κατηγορίας «χαμηλής ισχύος» που παρέμειναν διαθέσιμες), ενώ οι 743 επιλαχόντες θα τοποθετηθούν σε σειρά προτεραιότητας για μετέπειτα ενημέρωση, εάν ορισμένοι από τους αρχικούς δικαιούχους δεν προχωρήσουν στην επιβεβαίωση αγοράς και διεκδίκηση της επιχορήγησης.

Συμπληρώνεται ότι τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.roadsafetycyprus.gov.cy και οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εφόσον υπάρξουν επιτυχόντες οι οποίοι δεν θα αξιοποιήσουν τη χορηγία, θα δοθεί ευκαιρία στους επιλαχόντες, με τη σειρά κατά την οποία κληρώθηκαν, να διεκδικήσουν την επιχορήγηση, και τότε θα λάβουν σχετική ειδοποίηση, σημειώνεται.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η προκήρυξη του σχεδίου έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 2024 και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

«Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και παραμένει προσηλωμένο στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας μέσω ουσιαστικών μέτρων προστασίας των μοτοσικλετιστών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγελίες για χημικά και δακρυγόνα στην αντικατοχική στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-«Οι αστυνομικοί μας είπαν ήταν πολιτική εντολή»
Οι τρεις εξελίξεις που κρατά από την Πολυμερή ο ΠτΔ-Πέταξε το μπαλάκι στο Φιντάν για εξελίξεις
Άγρυπνοι στο μετρό του Κιέβου-«Κάψουλες ζωής» για να ξεφύγουν από τις βόμβες
Τα τουρκολιβυκά παιχνίδια και τα... deals Ερντογάν-Ντμπεϊμπά
Πυροδοτεί το κλίμα παραμονή της μαύρης επετείου ο Τατάρ-«Ο πραγματικός κατακτητής της Κύπρου η Ελλάδα»
Στα χέρια των Αρχών υλικό από CCTV για το θανατηφόρο με θύμα την 58χρονη-Ψάχνουν ακόμη τον 18χρονο
Δεν κάνουν πίσω οι ξενοδοχοϋπαάλληλοι για τα απεργιακά μέτρα-«Σοφότερες σκέψεις» ζητούν οι εργοδότες
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Λος Άντζελες-Τουλάχιστον 30 τραυματίες, οι τρεις κρίσιμα
Νέα παράταση για ΑΤΑ-Προσπαθεί να αποφύγει το αδιέξοδο ο Παναγιώτου, βλέπει ξανά τις δύο πλευρές
Νέα στοιχεία για τις ευθύνες των αστυνομικών στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-«Βγήκαμε στο μπαλκόνι»