Κατεπείγουσα έρευνα Αρείου Πάγου για τον θάνατο του Καλογήρου-Ζητά να καταθέσουν η μάνα και ο θείος

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου.

Μάλιστα, η κυρία Αδειλίνη ζητάει να κληθεί να καταθέσει η Σοφία Αποστολάκη, «η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της», όπως και συγγενείς της οιοκογένειας.

Η παραγγελία έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε να ενεργήσετε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, δίνοντας τις απαραίτητες, κατά την κρίση σας, κατευθύνσεις στις ήδη επιληφθείσες του θέματος και διενεργούσες αυτεπάγγελτη προανάκριση αστυνομικές αρχές.

Στο πλαίσιο αυτής, να λάβετε ο ίδιος κατάθεση της κ. Σοφίας Αποστολάκη, η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Να εξεταστούν επίσης και ο πατέρας, καθώς και ο θείος του θανόντος. Να μας ενημερώσετε σχετικά».

Για έγκλημα έκανε λόγο η μητέρα του 39χρονου

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες αφού η μητέρα του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου αναγνώρισε τα ρούχα του στη σορό που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου σε λόφο στον Τύρναβο, προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία υπαινισσόταν εγκληματική ενέργεια.

Η ανάρτηση της προϊσταμένης της εισαγγελίας εφετών Λάρισας

«Στην υγειά σας! Είμαι ο Βασίλης που ψάχνατε.

Εγώ με τη Χάρη του Θεού βρήκα τον Παράδεισο και βλέπω τον Χριστό που τόσο αγαπώ.

Εσείς που με πετάξατε στα βουνά με τα άγρια ζώα καθώς και το κακόψυχο αφεντικό σας, άραγε τί τέλος θα έχετε;».

Από την πλευρά του, ο θείος του Βασίλη Καλογήρου, Γιώργος Αποστολάκης, στον επικήδειο που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της κηδείας του 39χρονου, άφησε αιχμές για δολοφονία, καθώς η οικογένεια του 39χρονου πιστεύει πως δεν πρόκειται για αυτοχειρία, αλλά για εγκληματική ενέργεια.

«Σου κόψανε βέβαια βία και βάρβαρα το νήμα της ζωής σου χέρια άνομα, χέρια που τα διατάξανε άλλοι άνομοι. Μας είπαν οι ιατροδικαστές ότι πιθανότερος τρόπος που σου πήραν τη ζωή ήταν ένας ασφυκτικός θάνατος, ένας στραγγαλισμός ίσως. Και αυτό 3-4 ημέρες μετά την εξαφάνισή σου. Και σε φαντάζομαι Βασίλη να ζητάς εσύ και τα παιδιά του ματωμένου τρένου των Τεμπών οξυγόνο και αέρα για να κρατηθείς στη ζωή», είπε στον επικήδειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα σενάρια για διαδρομές του Καλογήρου που εντοπίστηκε στον Τύρναβο-Μυστήριο το εύρημα στον λάρυγγα

Δειτε Επισης

Μυστήριο με την ουσία που βρέθηκε στις Τοξικολογικές για τον Βασίλη Καλογήρου-Στο μικροσκόπιο CCTV
Νέο βίντεο ντοκουμέντο για την 14χρονη που ξυλοκόπησε 13χρονη-Είχε επιτεθεί και σε άλλη ανήλικη
Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
Επικοινωνία Μητσοτάκη και Ζελένσκι-«Καμία απόφαση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»
Δημογλίδου για Βασίλη Καλογήρου-«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα σε έγκλημα»
Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκίδα-Την εξανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών
Απαντήσεις για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ–Το στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό
Πόρισμα Hellenic Train για Τέμπη-«Η έκρηξη και η πυρκαγιά ήταν μια ατυχής σύμπτωση»