Μακάβριο σόου από τη Χαμάς-Παρουσίασε τα τέσσερα φέρετρα νεκρών ομήρων που θα παραδώσει στο Ισραήλ

Με ένα μακάβριο σόου από τη Χαμάς ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία παράδοσης στο Ισραήλ των τεσσάρων σορών ομήρων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε μια μεγάλη σκηνή που στήθηκε στη Χαν Γιουνίς τα μέλη της Χαμάς τοποθέτησαν τέσσερα φέρετρα μέσα στα οποία βρίσκονται οι σοροί του Κφιρ, του Αριέλ και της μητέρας τους Σίρι Μπίμπας καθώς και του Οντέντ Λίφσιτζ.

Πίσω από τα φέρετρα έβαλαν μια μεγάλη αφίσα στην οποία εκτός από τις φωτογραφίες των τεσσάρων νεκρών ομήρων, υπήρχε και μια εικόνα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ως βαμπίρ.

omiroi

Στην ίδια αφίσα η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για τον θάνατο των τεσσάρων ομήρων ενώ παρατίθενται και πυρομαχικά που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Τις σορούς παρέλαβαν οχήματα του Ερυθρού Σταυρού για να τις μεταφέρουν στις δυνάμεις των IDF στη Γάζα.

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το κράτος του Ισραήλ, μια ημέρα συντριβής, μια ημέρα πένθους», δήλωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο Νετανιάχου.

Οι σοροί των τεσσάρων ομήρων πρόκειται να παραδοθούν από τη Χαμάς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση - το Σάββατο - Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ, βάσει της συμφωνίας εκεχειρίας στη λωρίδα της Γάζας.

Η οικογένεια των δύο παιδιών, του Άριελ και του Κφιρ Μπίμπας, που ήταν τεσσάρων ετών και οκτώμισι μηνών όταν είχαν απαχθεί, κάλεσε με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της «να μην υπάρξουν επικήδειοι των συγγενών τους μέχρι να επιβεβαιωθεί η τελική αναγνώριση».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νετανιάχου για τις επιστροφές νεκρών ομήρων-«Αύριο είναι ημέρα πένθους»

Δειτε Επισης

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητεί το Ισραήλ
Τραμπ: Ζελένσκι και Πούτιν πρέπει να συνεργαστούν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Εντός της ημέρας αναμένεται η έβδομη ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους
Ο Τραμπ απελαύνει λιγότερους παράτυπους μετανάστες από τον Μπάιντεν
Προς τρικομματικό συνασπισμό οδεύει η Αυστρία
Συναγερμός στο Βερολίνο-Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο, διέφυγε ο δράστης
«Όλοι ελπίζουμε ο Πάπας να ξεπεράσει την πνευμονία»-Δύο πιθανές οδούς βλέπουν οι γιατροί
Εβδομήντα γυναίκες σεφ καταγγέλλουν τον σεξισμό στις κουζίνες
Άδειασε ξανά τον Ζελένσκι ο Τραμπ-«Δεν είναι πολύ σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες»
ΗΠΑ: Ο Ζελένσκι θα αποδεχθεί και θα υπογράψει «πολύ σύντομα» τη συμφωνία για τα ορυκτά