Έτοιμος για συνάντηση με Τραμπ ο Πούτιν-«Η Ουκρανία δεν θα αποκλειστεί από τις συνομιλίες»

«Προτεραιότητα για την Ρωσία είναι η επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, ενώ πρόσθεσε ότι η Ουκρανία δεν θα αποκλειστεί από τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το BBC ο Πούτιν σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του είπε τηλεφωνικά ότι η Ουκρανία θα συμπεριληφθεί στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

«Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν από [τη θέση] ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα γίνει με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας», ανέφερε ο Πούτιν για να προσθέσει: «Κανείς δεν αποκλείει την Ουκρανία από αυτή τη διαδικασία».

Σύμφωνα επίσης με το BBC ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές ότι η Ουκρανία και η Ευρώπη αποκλείστηκαν από τις συνομιλίες, είπε ότι αυτές επικεντρώθηκαν στην επανέναρξη του διαλόγου Ρωσίας-ΗΠΑ, ο οποίος δεν χρειάζεται «μεσολαβητές».

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι η Μόσχα «δεν αρνήθηκε ποτέ να έχει επαφές με Ευρωπαίους» και ότι «ποτέ δεν αρνήθηκε τη διαπραγματευτική διαδικασία με την Ουκρανία».

Χαρούμενος για την συνάντηση με Τραμπ

«Ναι, έχω ενημερωθεί. Υπάρχουν αποτελέσματα», είπε ο Πούτιν για τις συνομιλίες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Πούτιν δήλωσε χαρούμενος που θα συναντήσει τον Τραμπ, αλλά σημείωσε πως δεν είναι έτοιμος να πει πότε μπορεί να γίνει αυτή η συνάντηση.

Σύμφωνα με το Reuters ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι ομάδες της Ρωσίας και των ΗΠΑ πρέπει να προετοιμάσουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις. Παράλληλα είπε πως οι συνομιλίες έχουν στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

«Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ ενήργησε χωρίς προκατάληψη», σημείωσε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας πως τις επόμενες ημέρες θα τηλεφωνήσει στον Σαουδάραβα διάδοχο.

Τέλος πρόσθεσε πως χρειάζονται ενεργειακές συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας.

«Πιθανός ο συντονισμός της Ευρώπης στην ουκρανική επίθεση σε αγωγό πετρελαίου»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπονόησε την Τετάρτη ότι η ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο αντλιοστάσιο της Caspian Pipeline Consortium (CPC) στη νότια Ρωσία μπορεί να είχε συντονιστεί με την Ευρώπη, αν και ελπίζει αυτό να μην ισχύει.

Ο Πούτιν είπε ότι πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να οργανώσει μια τέτοια επίθεση από μόνη της και ότι πιθανότατα να είχε λάβει βοήθεια από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης.

Υπενθυμίζεται πως drone έπληξε αγωγό πετρελαίου που συνδέει την Κασπία με τη Μαύρη Θάλασσα μέσω της νότιας Ρωσίας, προκαλώντας την αναστολή της λειτουργίας μεγάλου αντλιοστασίου, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον αγωγό.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ