«Άκυρες» θεωρεί το λεγόμενο «υπεξ» τις συμφωνίες με την Αίγυπτο επειδή... δεν το ρωτήσαμε

Άκυρες και χωρίς κανένα αποτέλεσμα θεωρεί το «υπεξ» του ψευδοκράτους τις συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου στο Κάιρο, επειδή, όπως αναφέρει, οι Τ/κ «δεν είναι μέρος» και δεν τις εγκρίνουν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρέπει «να σταματήσει αμέσως να κάνει βήματα που κινδυνεύουν να ξεπεράσουν τα όριά του και να φέρουν όχι μόνο το νησί αλλά και την περιοχή στο χείλος της σύγκρουσης. Το γεγονός ότι ορισμένες χώρες συνάπτουν συμφωνίες με την ε/κ πλευρά σε διάφορους τομείς, ουσιαστικά επειδή το επιβάλλουν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, κάνει την ε/κ ηγεσία να βιώνει μέθη από την εξουσία και έτσι να αποσυνδεθεί από την πραγματικότητα».

Το «υπεξ» υποστηρίζει ότι η ε/κ ηγεσία «συνεχίζει να ψεύδεται» ότι θέλει συμφωνία και το κάνει με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας. «Ο πραγματικός στόχος της ε/κ ηγεσίας δεν είναι η επίτευξη μόνιμης και βιώσιμης συμφωνίας στο νησί, αλλά απλώς η διατήρηση του στάτους κβο. Η ε/κ πλευρά στοχεύει έτσι στη διατήρηση της άδικης απομόνωσης του τουρκοκυπριακού λαού, συνεχίζοντας παράλληλα την ηγεμονική της νοοτροπία αναπτύσσοντας διμερείς σχέσεις» σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται στη «αδιάλλακτη» - κατά την έκφραση του «υπεξ» - στάση της ε/κ πλευράς, η οποία «ξεκάθαρα» δεν θέλει να συνάψει εταιρική σχέση με τον τ/κ «λαό» σε κανένα θέμα και λέει ότι είναι σημαντικό για τη διεθνή κοινότητα να δει την πραγματικότητα στην Κύπρο, με άλλα λόγια να αποδεχθεί την πραγματικότητα που βασίζεται στην «ύπαρξη δύο κρατών» κατά τον ισχυρισμό του.

Ο «τ/κ λαός», καταλήγει η ανακοίνωση του «υπεξ», είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις «με σκοπό τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών, με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς
Προηγείται ο Τατάρ του Έρχιουρμαν και σε δημοσκόπηση τουρκικής εταιρείας