Συμμετείχε στις εργασίες της Έκτακτης Άτυπης Συνόδου του ΕΛΚ ο ΠτΔ με θέμα την Ουκρανία

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της Έκτακτης Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η οποία έχει συγκληθεί από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ  Μάνφρεντ Βέμπερ, μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου ανέφερε ότι η ΕΕ θα πρέπει να λειτουργήσει με ενότητα στο θέμα της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό.

Στην παρέμβασή του, κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ΕΕ θα πρέπει να λειτουργήσει με ενότητα στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς η ασφάλεια της χώρας είναι άμεσα συνυφασμένη με αυτήν της ΕΕ. 

Ο Πρόεδρος, σημειώνει ο κ. Λετυμπιώτης, «υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως ημικατεχόμενο κράτος, θεωρεί επιτακτικό ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία επιτευχθεί για την Ουκρανία θα πρέπει να σέβεται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της στρατηγικής αυτονομίας και των αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αριθμός αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων, μελών του ΕΛΚ.

Δειτε Επισης

Ο ένας δεν ενημέρωσε, ο άλλος δεν άκουσε, ο τρίτος δεν είδε και ο τέταρτος δεν ήταν αρμοδιότητά του...
Δεν τους παίρνει να αστοχήσουν στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Αμφιβολίες για την εφαρμοστικότητα
Οι διαδικασίες express για Πελετίε και οι πέντε μήνες αναμονής για Μαλέκο-Παρόμοιες υποθέσεις, διαφορετικοί χειρισμοί
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Τουλάχιστον 38 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Απαντά ο Οδυσσέας για την έρευνα σε βάρος του για καταφρόνηση Δικαστηρίου-«Δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει καθεστώς»
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος