Πάνε στην παράταση τα σωματεία για τις οφειλές-Νέα συνάντηση ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη

Νέα συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον Έφορο Φορολογίας και τα πέντε ποδοσφαιρικά σωματεία. Επί τάπητος θα τεθεί η πρόταση για παράταση στα σωματεία, ώστε να εξοφλήσουν μέρος των οφειλών τους.

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο τα σωματεία θα επιμείνουν στο ποσό που ανέφεραν ότι μπορούν να καταβάλουν κατά την προηγούμενη συνάντηση, το οποίο, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ μέχρι τότε μπαίνουν στο "πάγο" τα κατηγορητήρια εναντίον των ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση των ομάδων κατά την προηγούμενη συνάντηση κάλυπτε το 1/3 των υποχρεώσεων, ενώ προνοούσε και καταβολή δόσεων μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, χωρίς όμως να εξοφλείται όλο το ποσό.

Παράλληλα, πέρα από τον μπαμπούλα των Δικαστηρίων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες αν δεν πληρώσουν τις οφειλές τους, με το ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση να βρίσκονται ήδη αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη, ο μεγάλος φόβος των ομάδων είναι τα κριτήρια της UEFA. Αν δεν τα περάσουν, δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στην Ευρώπη, ενώ θα αντιμετωπίσουν και επιπρόσθετες κυρώσεις, όπως εμπάργκο μεταγραφών και αφαίρεση βαθμών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει στα σωματεία ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην έκδοση βεβαιώσεων συμμόρφωσης με τα κριτήρια της UEFA, εάν προηγουμένως δεν τηρήσουν τις υφιστάμενες δεσμεύσεις τους έναντι του κράτους.

Από την πλευρά της, η ΚΟΠ προ ημερών απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Έφορο Φορολογίας, ενημερώνοντάς τον ότι η Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη, σε περίπτωση συμφωνίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τα σωματεία, να την παρακολουθεί ώστε να διασφαλίσει την εφαρμογή της.

Παράλληλα, σε περίπτωση που κάποια σωματεία δεν ανταποκριθούν, η Ομοσπονδία θα μπορεί να τους αποκόπτει χρήματα που πιθανώς δικαιούνται, είτε από χορηγίες είτε από την έξοδό τους στην Ευρώπη, ώστε να καταβάλλονται στον φόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Τερματισμό συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ ζήτησαν διαδηλωτές υπέρ Παλαιστινίων
Τιμήθηκαν 250 πολύτεκνες μάνες-«Η Κύπρος αλλάζει και η Μάνα επιτέλους στηρίζεται»
Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα, θα τον προσκαλέσουμε στην Κύπρο
A Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενίσχυση της αθλητικής παιδείας και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας
Ζήτησε να μην προστεθούν αυξήσεις στο ρεύμα ο Χριστοδουλίδης-Ενέργειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Ακριβό ρεύμα στην Κύπρο χωρίς προοπτική μείωσης-Μονόδρομος τα φωτοβολταϊκά
Παραμένει στην ατμόσφαιρα η σκόνη-Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Κόβουν το «απροσδιόριστο φύλο» από το Tax For All-«Σε 20 περιπτώσεις δεν το δεχθήκαμε, χρησιμοποιήσαμε την ταυτότητα»
Νομοθετική ανάσα για τις εργαζόμενες μητέρες-Θετικά τα μηνύματα αλλά οι ανισότητες παραμένουν