Ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση το φονικό μαχαίρωμα σε 14χρονο και πέντε ακόμη άτομα στην Αυστρία

Ως «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση με διασύνδεση προς το "Ισλαμικό Κράτος"» περιέγραψε η αυστριακή κυβέρνηση την χθεσινή επίθεση ενός 23χρονου Σύρου στο Φίλαχ της Καρινθίας εναντίον περαστικών με μαχαίρι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένας 14χρονος να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν ακόμη πέντε άτομα.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ, η χθεσινή επίθεση ήταν η δεύτερη πιο αιματηρή ισλαμιστικού υπόβαθρου τρομοκρατική ενέργεια στην Αυστρία, μετά την επίθεση ενόπλου στην Βιέννη το 2020, με 4 νεκρούς και 23 τραυματίες. Ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ο 23χρονος Σύρος φώναζε «Αλαχού Ακμπάρ» και αργότερα ομολόγησε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου, ενώ είχε δώσει όρκο πίστης στο «Ισλαμικό Κράτος». Βρισκόταν πάντως νομίμως στην Αυστρία, με άδεια παραμονής, διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Καρινθίας Πέτερ Κάιζερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον 42χρονο Σύρο διανομέα, ο οποίος βρέθηκε μπροστά στην επίθεση και χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον δράστη προκειμένου να τον εμποδίσει. «Αυτό δείχνει πόσο κοντά βρίσκεται το κακό, το τρομοκρατικό, με το ανθρωπιστικό και το γενναίο σε μια εθνικότητα», δήλωσε και κάλεσε την κοινωνία να διατηρήσει «σε αυτές τις δύσκολες εποχές» την συνοχή της.

Ο δήμαρχος του Φίλαχ Γκίντεε Άλμπελ έκανε λόγο για «μαχαιριά στην καρδιά» και ζήτησε «σαφείς συνέπειες». «Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Καταδίκη, φυλάκιση και απέλαση», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας του κρατιδίου Μιχαέλα Κολβάις, η παρέμβαση του διανομέα υπήρξε καθοριστικής σημασίας στην αποτροπή μεγαλύτερης έκτασης επίθεσης. «Τον εμπόδισε να φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους με κίνδυνο της ζωής του», δήλωσε η αστυνομικός, η οποία ανέφερε ακόμη ότι ο δράστης είχε υπολογίσει ότι θα τον πυροβολούσαν οι αστυνομικοί και θα τον σκότωναν επιτόπου. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι ο 23χρονος, ενώ βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος, γελούσε δυνατά. Κατά την διάρκεια έρευνας που διενεργήθηκε αργότερα στο διαμέρισμά του, βρέθηκαν σημαίες του «Ισλαμικού Κράτους».

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ένας πιγκουίνος που ξέφυγε από το κουτί του προκάλεσε πτώση ελικοπτέρου στη Νότια Αφρική
Σύγκρουση αεροσκαφών της American Airlines στην πίστα του αεροδρομίου Ρόναλντ Ρίγκαν-Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
Ανακάλυψε ότι ο πρώην σύντροφός της ζούσε στη σοφίτα της, δώδεκα χρόνια μετά τον χωρισμό τους
Στους 218 οι νεκροί από την κατάρρευση της στέγης στο Σάντο Ντομίνγκο
Οι δασμοί των ΗΠΑ δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από το 10%-Στο 145% ανέβηκε η ταρίφα για την Κίνα
Ξεκαθάρισε τι συμβαίνει με τον Μπαράκ η Μισέλ Ομπάμα-Οι απουσίες από εκδηλώσεις και οι φήμες για διαζύγιο
Πόσα έβγαλαν οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη σε μία ημέρα, μετά τη στροφή Τραμπ
Γιατί ο Τραμπ χτυπά την Κίνα στο εμπόριο-Πώς το Πεκίνο έγινε το «εργοστάσιο του πλανήτη»
Έγιναν viral τα βίντεο ΑΙ της Κίνας που τρολάρουν τους δασμούς και τον στόχο επανεκκίνησης της βιομηχανίας
Δεύτερη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον-Πώς συνδέεται με την Κύπρο