Προανήγγειλε πώληση F-35 στην Ινδία ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε πως οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στην Ινδία μαχητικά αεροσκάφη χαμηλής παρατηρησιμότητας F-35 στην Ινδία κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο χθες Πέμπτη.

«Από φέτος, θα αυξήσουμε τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στην Ινδία κατά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Προετοιμαζόμαστε επίσης να προμηθεύσουμε (...) μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Ινδία», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μόντι είπε ότι οι ΗΠΑ «διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αμυντική ετοιμότητα της Ινδίας» και, ως εταίροι, «οι νέες τεχνολογίες και ο εξοπλισμός θα ενισχύσουν τις ικανότητές μας».

Ο Ινδός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σε διάφορους τομείς τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η βιοτεχνολογία.

Θα εργαστούν για τη δημιουργία ισχυρών αλυσίδων εφοδιασμού για κρίσιμα ορυκτά, προηγμένα υλικά και φαρμακευτικά προϊόντα, τόνισε ο Μόντι, ο οποίος σημείωσε πως θέλει να «κάνει την Ινδία μεγάλη ξανά».

Οι ΗΠΑ και η Ινδία θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις για να επανεξισορροπηθεί το ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών των δυο κρατών, εξήγγειλαν χθες Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

«Σήμερα, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα έναντι της Ινδίας είναι σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια και ο πρωθυπουργός Μόντι και εγώ είμαστε σύμφωνοι να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις για να διορθωθεί» αυτή η κατάσταση, που διαρκεί «εδώ και πολύ καιρό» και είχε παραμεληθεί, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Οι ομάδες μας θα εργαστούν για να κλειστεί πολύ σύντομα αμοιβαία επωφελής συμφωνία για το εμπόριο», επιβεβαίωσε ο Ναρέντρα Μόντι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Δυο συλλήψεις έπειτα από συμπλοκή αλλοδαπών στη Λάρνακα-«Έχουν ρημάξει την πόλη»
ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια συμπλοκή στην παλιά Λευκωσία-Χειροπέδες σε 33χρονο για κατοχή μαχαιριού
Ιερέας σε χωρίο της Λευκωσίας τσακώθηκε με τον ψάλτη, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τη λειτουργία στη μέση
Έβαλε τέλος στα σενάρια για «προεδρικές» ο Ουστέλ-Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Τατάρ
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα
Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος 16χρονος για ρίψη κροτίδων εναντίον αστυνομικών
Θέλει να συνδέσει την διαγωγή μαθητών με εξωτερικές δραστηριότητες ο Χαρτσιώτης λόγω νεανικής παραβατικότητας
Εκτός λειτουργίας από το 2022 βρίσκονται δυο κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία-Έληξε το συμβόλαιο της ανάδοχου με την Αστυνομία
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Σε πέραν των 400 περιστατικών που είχαν να κάνουν με λαμπρατζιές ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική τον τελευταίο μήνα