Αυθεντικά τα τρία βίντεο για τα Τέμπη-Απέκλεισαν την ύπαρξη ύποπτου φορτίου οι πραγματογνώμονες

Στην πιστοποίηση ότι το εμπορικό τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη είναι η αμαξοστοιχία που εμφανίζουν τα τρία νέα βίντεο που παραδόθηκαν από τον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο στον ανακριτή δύο χρόνια μετά, προβαίνουν οι δύο δικαστικοί πραγματογνώμονες που είχαν οριστεί από τον εφέτη ανακριτή.

Ειδικότερα, στις εκθέσεις τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι στο εμπορικό τρένο δεν εικονίζεται άλλο φορτίο πλην των δηλωθέντων, κατά συνέπεια αποκλείουν την ύπαρξη ύποπτου φορτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κίνδυνος παραγραφής των υπουργικών αδικημάτων αν δεν απαγγελθούν κατηγορίες για τα Τέμπη

Οι πραγματογνωμοσύνες των δικαστικών πραγματογνωμόνων θα δοθούν στους συνηγόρους των συγγενών των θυμάτων για αξιολόγηση, ενώ ο ανακριτής θα τις αποστείλει και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω έρευνα και λεπτομερέστερη αξιολόγηση σε σχέση και με όσα κατασχέθηκαν πρόσφατα, όπως καταγραφικά και servers, από τα γραφεία της εταιρείας που είχε την ευθύνη της βιντεοεπιτήρησης του σιδηροδρομικoύ δικτύου.

Μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων κατά του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας

Στο μεταξύ, μήνυση σε βάρος του Εφέτη Ανακριτή και σε βάρος τυχόν άλλων εμπλεκομένων κατέθεσαν σήμερα η Μαρία Καρυστιανού και συγγενείς θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, που βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η κα Καρυστιανού κάνει λόγο για 649.000 αρχεία, ηχητικά και βίντεο – αφορούσαν την 28η Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου του 2023- που κατασχέθηκαν, παραδόθηκαν στον Ανακριτή, αλλά δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Από το 2017 έχει μπει κλειστό καταγραφικό κύκλωμα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα»

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, η κα Καρυστιανού επισήμανε: «Πριν από λίγες μέρες μάθαμε ότι 649.000 αρχεία, ηχητικά και βίντεο, που αφορούσαν τις δύο πρώτες μέρες, 28/02 και 01/03 κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον Ανακριτή, αλλά δεν υπάρχουν στη δικογραφία. Καταλαβαίνετε; Μετά από δύο χρόνια καθόμαστε και ασχολούμαστε με αμφιβόλου γνησιότητας βίντεο που εμφανίζονται ξαφνικά, όταν βίντεο από τις δύο επίμαχες ημέρες είναι στα χέρια του Ανακριτή από την αρχή. Επί δύο χρόνια λοιπόν, καταλαβαίνετε το μέγεθος της συγκάλυψης και της κοροϊδίας από πλευράς του Ανακριτή… Έτσι λοιπόν καταθέσαμε μήνυση σήμερα για τον ίδιο και για οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο γι’ αυτή την πράξη και αναμένουμε, ότι επιτέλους θα αρχίσει να λειτουργεί σωστά η Δικαιοσύνη και να αποκαλυφθεί γρήγορα όλη η αλήθεια», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών μαζί με τους συνηγόρους πραγματοποιήσαν συνάντηση με τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην υπόθεση, μετά και τα νέα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

ΔΣΑ: Πειθαρχικές διώξεις στη δικηγόρο για εξύβριση της ηγεσίας Αρείου Πάγου για τα Τέμπη

Παράλληλα, πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, κατά της δικηγόρου που εξύβρισε την ηγεσία του Αρείου Πάγου για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα οι διώξεις ασκήθηκαν από τον πρόεδρο των Πειθαρχικών Τμημάτων του ΔΣΑ, Σωτήρη Φέλιο, σε βάρος της δικηγόρου Τ.Κ., για τις υβριστικές αναρτήσεις της δικηγόρου κατά του προέδρου και εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καθώς και του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνει μπροστά η Ένωση Δικαστών για τα Τέμπη-«Η απαίτηση για απονομή Δικαιοσύνης, για εμάς είναι καθήκον»

Δειτε Επισης

Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας-Τραυματιοφορέας πέθανε καθώς μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα
Το σπάσιμο των μπότηδων έφερε την Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα
Βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας του Αιγύπτιου - Έκανε live στο Facebook όταν τον πυροβόλησαν
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Χίο από τον «ιπτάμενο» ιερέα
Το συγκλονιστικό βίντεο της κόρης του 50χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών που δολοφόνησε ο 75χρονος στην Εύβοια
Εν ψυχρώ εκτέλεση Αιγύπτιου στην Καλλιθέα-Τον πυροβόλησαν σε κεφάλι και λαιμό
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση με το έθιμο του «σεισμού» στη Ζάκυνθο
Μωράκι βιάστηκε να έρθει στον κόσμο-Γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο στην Αρτέμιδα η μητέρα
Ανήλικοι στην Αθήνα πουλούσαν κροτίδες μέσω social media-Συνελήφθησαν και ενήλικες για παραμέληση εποπτείας
«Πράξη πολέμου» θεωρεί τον Χάρτη της Ελλάδας η τουρκική αντιπολίτευση-Επικρίνουν τον Ερντογάν