«Ζητούμε εξετάσεις χθες»-Ανέβασαν χειρόφρενο έξω από το ΤΟΜ οι εκπαιδευτικών οδηγών (pics)

Για μεγάλη καθυστέρηση στην εξασφάλιση ημερομηνιών εξέτασης νέων οδηγών και άνιση κατανομή τους από το σύστημα, κάνουν λόγο οι εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών της Επαρχίας.

Οι δυο σύνδεσμοι Σχολών Οδηγών, ΣΙΣΟΚ (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών Κύπρου) και ΠΑΣΕΣΟ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Σχολών Οδηγών), ζητούν επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και προειδοποιούν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΙΣΟΚ Λεμεσού Νίκος Λεβέντης, το πρόβλημα έγκειται στην υποστελέχωση εξεταστών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμες ημερομηνίες εξέτασης να ξεκινούν από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

DOC.20250213.7986845.diamartiria2

Ενώ σε άλλες επαρχίες υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες σε τρεις μήνες, ανέφερε, οι εκπαιδευόμενοι οδηγοί της Λεμεσού πρέπει να περιμένουν 9-10 μήνες για να εξεταστούν και έκανε λόγο για υποσχέσεις που δίνονται κατά καιρούς από τους αρμοδίους, που όμως δεν υλοποιούνται.

«Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα από εκπαιδευόμενους ή τους γονείς τους που ζητούν εξηγήσεις γιατί καθυστερούν να εξεταστούν», είπε και προειδοποίησε με δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν δεν επιλυθεί το ζήτημα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΣΟ Λεμεσού, Κόκος Πρωτοπαπάς έκανε λόγο για «πλήρη αδιαφορία», των αρμοδίων και διερωτήθηκε γιατί δεν γίνονται αποσπάσεις εκπαιδευτών από άλλες επαρχίες, εάν δεν μπορούν να γίνουν νέες προσλήψεις, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

DOC.20250213.7986849.diamartiria

«Δεν είναι δυνατόν ένας μαθητευόμενος να πάει για εξέταση σε 9 μήνες κι αν αποτύχει να πρέπει να περιμένει άλλους 9 μήνες», ανέφερε και υπέδειξε ότι με η καθυστέρηση αυτή αναγκάζει κάποιους να οδηγούν παράνομα πριν εξασφαλίσουν άδεια οδήγησης.

Οι εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού διαμαρτύρονται επίσης για το σύστημα κατανομής των ημερομηνιών εξέτασης, το οποίο θεωρούν αναποτελεσματικό και άδικο.

DOC.20250213.7986846.diamartiria1

Σε διαρκή επικοινωνία με Συνδέσμους Σχολών Οδηγών για επίλυση ζητημάτων, λέει το Υπ.Μεταφορών

Ζητήματα που απασχολούν τους Συνδέσμους Σχολών Οδηγών απασχόλησαν συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενώ παράλληλα τέθηκε το πλαίσιο της μελλοντικής δράσης του Υπουργείου για την επίλυσή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών στη συνάντηση της 7ης Φεβρουαρίου συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση «για συνέχιση της ενημέρωσης και ενίσχυση της συνεργασίας».

Η διευθέτηση και νέας συνάντησης, «επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Υπουργείου Μεταφορών να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα με ουσιαστικό τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με αναφορές για οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη λαθροθηρία πέρασε ο προϋπολογισμός του Ταμείου Θήρας
Διορθώθηκε όρος στην προκήρυξη για Φεστιβάλ «Κύπρια» λέει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός ΘΟΚ με εκκλήσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του θεάτρου
Βγαίνει μπροστά το ΥΠΕΣ-Ασφαλιστικές δικλίδες στο σχέδιο διάθεσης οικοπέδων σε χαμηλόμισθους
Μέχρι το τέλος Μαΐου η υποβολή φορολογικής δήλωσης εταιρειών και αυτοεργοδοτούμενων
Διάλογος με αγρότες για επενδυτικό στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ από Υπουργείο Γεωργίας
«Ζητούμε εξετάσεις χθες»-Ανέβασαν χειρόφρενο έξω από το ΤΟΜ οι εκπαιδευτικών οδηγών (pics)
Έπεται ταλαιπωρία για τους οδηγούς-Εργασίες στο οδικό δίκτυο στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας
«Παγιδευμένοι» εργαζόμενοι της USAID στην Κύπρο-Μεγάλο το κόστος επαναπατρισμού
Ανακοίνωση της Mazda για τους ΤΑΚΑΤΑ-Αναμένεται άφιξη νέων αποθεμάτων, συνεχίζεται η αντικατάσταση