Ανησυχία στα κατεχόμενα για την αύξηση των ποινών για σφετερισμό

Tην ανησυχία του για την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αυξήσει τις ποινές για την κατάχρηση των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, εξέφρασε ο «πρόεδρος» της «βουλής» των, Ζίγια Όζτουρκλερ. 

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση «Κίπρις», ο κ. Όζτουρκλερ ανέφερε ότι η αρμόδια «νομική» οντότητα για τις ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα είναι η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας».

Κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία ότι ακολουθεί μια στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα κατεχόμενα.

Ο κ. Όζτουρκλερ ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» του Ουνάλ Ουστέλ έχει δημιουργήσει σημαντικούς πόρους για την καταβολή αποζημιώσεων σε Ε/κ που προσφεύγουν στην «επιτροπή», αυξάνοντας τους φορολογικούς συντελεστές για τα ακίνητα που αγοράζουν αλλοδαποί.

Ακόμη, επέκρινε τη σύναψη στρατηγικών συμφωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, καθώς και τις ενέργειες της ε/κ πλευράς σε θέματα υφαλοκρηπίδας και ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι διαταράσσουν την ειρήνη στην περιοχή. Τόνισε ότι η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, προστατεύει τα δικαιώματα των Τ/κ και υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή, δηλώνοντας ότι οι παρουσία τους είναι «κόκκινη γραμμή» για την τ/κ πλευρά. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Γαλλίας
Ανησυχία στα κατεχόμενα για την αύξηση των ποινών για σφετερισμό
Δεν αναμένει κάτι εντυπωσιακό στο Κυπριακό ο Στεφάνου-«Σημαντικό που ασχολείται ο διεθνής παράγοντας»
Μόνο μετά την «αναγνώριση κυριαρχίας» δέχεται να συνομιλήσει ο Τατάρ
Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο της ΕΕ η Κύπρος για μη υιοθέτηση κανόνων για τις ΑΠΕ
Ειδικό απεσταλμένο στο Κυπριακό με ξεκάθαρες αρμοδιότητες προτείνει ο Οζερσάι
Τεχνοκρατικές διεργασίες για φόρμουλα άρσης κυρώσεων ΕΕ για τη Συρία-Ανησυχία από Κύπρο και Ελλάδα
Απλοποίηση διαδικασιών για έλεγχο πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων από τις τράπεζες ζητούν βουλευτές
Άνοιξε η συζήτηση για πλαφόν θητειών των βουλευτών-Προβληματισμός για εξαιρέσεις και αναδρομικότητα
Ενημέρωσε Γεραπετρίτη για άτυπη πενταμερή η Ντι Κάρλο-«Απόλυτη προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού»