Καταγγέλλει κρατικό αυταρχισμό το ΑΚΕΛ-«Πολίτες κλήθηκαν στην Αστυνομία να διωχθούν για ειρηνική διαμαρτυρία»

Σε καταγγελία για κρατικό αυταρχισμό, όπως τον χαρακτηρίζει, προχώρησε το ΑΚΕΛ, σε σχέση με την καταγγελία πολιτών, που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, πριν είκοσι ημέρες, διαμηνύοντας ότι θα θέσει θέμα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, το ΑΚΕΛ αναφέρει πως «ψες, πολίτες κλήθηκαν σε αστυνομικό σταθμό για να διωχθούν για διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν 20 μέρες και ολοκληρώθηκε ειρηνικά, με κατηγορίες αόριστες και αβάσιμες. Οι διώξεις αυτές έρχονται να προστεθούν στη σύλληψη δύο πολιτών κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 1ης Οκτωβρίου του περασμένου έτους για την ανάρτηση πανό με πολιτικό περιεχόμενο».

Σημειώνει ότι «προστίθενται επίσης στις συνεχιζόμενες διώξεις πολιτών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρόλο που το ΕΔΑΔ έκρινε ως αντισυνταγματική την καθολική απαγόρευση που είχε επιβληθεί τότε από την κυπριακή και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

Επισημαίνει ακόμα ότι «οι διώξεις πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά συνιστούν απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια και όζουν κρατικού αυταρχισμού. Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών της χώρας. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις.

Καταληκτικά, σημειώνει ότι «το ΑΚΕΛ θα θέσει εκ νέου στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής το ζήτημα του δικαιώματος ειρηνικής συνάθροισης και της ελευθερίας έκφρασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προς ποινικοποίηση η ρητορική μίσους για ανάπηρους και ηλικιωμένους-Κραυγή απόγνωσης από ΑμΕΑ
Επικίνδυνοι δρόμοι στην επαρχία Λάρνακας λόγω χαλαζόπτωσης
Συνεχίζεται το μπέρδεμα με την Αστυνομία για τον ευρωπαϊκό αγώνα-Δεν εγγυάται την ασφάλεια αλλά αστυνομεύει
Από παθολογικά αίτια απεβίωσε ο 75χρονος που ενεπλάκη σε τροχαίο στην Λάρνακα
Πυροβολισμοί εναντίον σταθμευμένου οχήματος στη Λεμεσό τα ξημερώματα
Καταγγέλλει συλλήψεις και απαγγελία κατηγοριών εναντίον διαμαρτυρόμενων για το θάνατο Shoaib Khan το Volt
Ζήτησε αύξηση περιπολιών ο δήμος Αραδίππου-Αρκετά τα φαινόμενα παραβατικότητας
Ενημερώθηκε η UEFA για τη στάση της Αστυνομίας για το ΓΣΠ-Λαμβάνονται αποφάσεις στη σύσκεψη της Πέμπτης
Προσποιήθηκε τον αστυνομικό, κατέβασε από όχημα τους επιβαίνοντες και τους λήστεψε
Διαφωνίες για την ασφάλιση αστυνομικών-«Τα τελευταία χρόνια έχασαν τη ζωή τους 18 μέλη και 200 τραυματίστηκαν»