Κεραυνός: Δεν είμαι αισιόδοξος για τον Great Sea Interconnector

Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα Great Sea Interconnector (GSI), ειδικά όσο υπάρχουν ακόμα τα σοβαρά πολιτικά εμπόδια που θέτει η Τουρκία.

Ερωτηθείς στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΤΕΚ, κατά πόσο έχει δει την απαντητική επιστολή από τον Έλληνα Υπουργό Ενέργειας προς την Κυπριακή Δημοκρατία για το θέμα του GSI, o κ. Κεραυνός είπε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για το θέμα, αφού το χειρίζεται ο Υπουργός Ενέργειας και δεν μπορεί να πει οτιδήποτε περισσότερο.

Όταν ρωτήθηκε κατά πόσο εξακολουθεί να έχει ανησυχίες για το έργο, σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες ανησυχίες του έχουν επιβεβαιωθεί και από τις μελέτες του εμπειρογνώμονα στον οποίο ανατέθηκε η σχετική μελέτη.

«Επομένως από εκεί και πέρα θα πρέπει να συζητηθούν αυτές οι ανησυχίες», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ήδη φαίνεται ότι υπάρχει ένας διάλογος μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας. Πρόσθεσε ότι όταν θα υπάρξει κάποια κατάληξη θα γίνει μια συζήτηση σε επίπεδο Κυβέρνησης για να δουν πώς θα προχωρήσουν με το θέμα.

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι αισιόδοξος ότι θα επιλυθεί το ζήτημα, ο Υπουργός ανέφερε «δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ακόμα πολύ σοβαρά προβλήματα πολιτικά, τα εμπόδια δηλαδή τα οποία θέτει η Τουρκία».

Ερωτηθείς κατά πόσο στο τέλος θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η γνώμη του αμερικανικού οίκου που ανέλαβε τη μελέτη και λέει ότι δεν συμφέρει στην Κύπρο να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου, ο κ. Κεραυνός είπε ότι οι σύμβουλοι αξιοποιούνται και από κυβερνήσεις και από διάφορους άλλους και οι γνώμες και απόψεις τους σταθμίζονται για τη λήψη αποφάσεων.

Πηγή: ΚΥΕΠ

Δειτε Επισης

Χαρακτήρισε συνδετικό κρίκο της παροικίας στις ΗΠΑ την Εκκλησία ο Πρόεδρος
Κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση πως ενημέρωσε τον Τραμπ για τη σύλληψη του Ιμάμογλου ο Οζέλ
Τη βαθιά εκτίμηση της πολιτείας για την προσφορά της ομογένειας, εξέφρασε ο Πρόεδρος
Το ΡΤΚ ενέκρινε την «υποψηφιότητα» Ερχιουρμάν για τις «προεδρικές»
Αντίδραση Άγκυρας στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας,Κύπρου και Ισραήλ-«Τέτοια τετελεσμένα δεν θα επιτραπούν»
Δευτέρα τα αποτελέσματα για τη νέα ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων
Παπαναστασίου: «Ελκυστική η Κύπρος για επενδυτές στην ενέργεια, στόχος η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας»
Σε εξέλιξη το Εκλογικό Συνέδριο των Οικολόγων-«Στόχος βιώσιμη κοινωνία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον»
Επιβεβαίωσαν ποσότητες φυσικού αερίου στο «Γλαύκος» ΠτΔ και ExxonMobil
Κλείνουν την παρένθεση και θέλουν να βαδίσουν σε ένα άνετο, πράσινο δρόμο οι Οικολόγοι