Δασκάλα στη Νότια Κορέα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μαθήτριά της

Μία δασκάλα μαχαίρωσε θανάσιμα οκτάχρονη μαθήτρια σε δημοτικό σχολείο στη Νότια Κορέα, σε ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στην χώρα.

Η δασκάλα, η οποία είναι γύρω στα 40, ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τη μαθήτρια στην κεντρική πόλη Daejeon, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αστυνομία.

Έρευνα για την υπόθεση με την δασκάλα

Το κορίτσι βρέθηκε με μαχαιριές στον δεύτερο όροφο ενός σχολικού κτιρίου το απόγευμα της Δευτέρας και διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο νοσοκομείο. Η δασκάλα βρισκόταν δίπλα της φέροντας μαχαιριές που σύμφωνα με την αστυνομία ενδέχεται να προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της.

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Νότιας Κορέας Choi Sang-mok διέταξε την Τρίτη τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση και κάλεσε τις αρχές να «εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν ποτέ», αναφέρει το BBC.

Ορισμένοι ντόπιοι κατέθεσαν λουλούδια και μια λούτρινη κούκλα στην πύλη του σχολείου, το οποίο ήταν κλειστό την Τρίτη.

Τι είχε συμβεί τις ημέρες πριν από το τραγικό περιστατικό

Η δασκάλα είχε ζητήσει εξάμηνη άδεια απουσίας επικαλούμενη κατάθλιψη στις 9 Δεκεμβρίου, αλλά επέστρεψε στο σχολείο μόλις 20 ημέρες αργότερα, αφού γιατρός την έκρινε ικανή να εργαστεί, ανέφερε το γραφείο εκπαίδευσης της Daejeon.

Λίγες ημέρες πριν από το μαχαίρωμα, η καθηγήτρια είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά, μεταξύ των οποίων το να κάνει σε μία άλλη καθηγήτρια κεφαλοκλείδωμα, όπως υποστηρίζεται. Δύο αξιωματούχοι του γραφείου εκπαίδευσης επισκέφθηκαν το σχολείο τη Δευτέρα, το πρωί του μαχαιρώματος, για να διερευνήσουν τον καυγά αυτό.

Η μαθήτρια δηλώθηκε ως αγνοούμενη το βράδυ της Δευτέρας, αφού ο οδηγός του λεωφορείου ενημέρωσε το σχολείο ότι δεν την είχε εντοπίσει για να την παραλάβει εκείνη την ημέρα.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει την ανάκριση της δασκάλας αφού αναρρώσει από την εγχείρησή της.

Μετά την επίθεση στη συνάδελφο, το γραφείο εκπαίδευσης συνέστησε να τεθεί η δασκάλα σε άδεια και να απομακρυνθεί από την άλλη δασκάλα, με την οποία είχε διαπληκτιστεί. Την έβαλαν να κάθεται δίπλα στο γραφείο του υποδιευθυντή, ώστε να την παρακολουθούν στενά.

Επίσης, δεν είχε διδάξει κανένα μάθημα από την άδειά της τον Δεκέμβριο και δεν είχε καμία επαφή με την μαθήτρια που φέρεται να μαχαίρωσε, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της