Παράνομες χαρακτήρισε τις συμφωνίες τις ΚΔ με ΗΠΑ και Γαλλία ο Τατάρ

Οι συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι παράνομες, αντίθετες με τις συμφωνίες ίδρυσης και εγγυήσεων, υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ κι εξέφρασε την άποψη ότι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μπορεί να έχουν ως στόχο τη «νότια Κύπρο».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφερόταν προχθές σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη σε τουρκικό κανάλι. Υποστήριξε ότι υπάρχει αναταραχή στην Κυπριακή Δημοκρατία και «η αντιπολίτευση, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι οικονομικοί τομείς επικρίνουν τον Ελληνοκύπριο ηγέτη». 

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν υπάρχει δυσφορία στο «βορρά» με τη στήριξη της Τουρκίας και τη στάση της ως στοιχείο ισορροπίας στην πολιτική.

Αναφερόμενος στην «ελευθερία διακίνησης», ο κ. Τατάρ είπε ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλει να παραδεχθεί το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι που περνούν προς τα κατεχόμενα «έχουν τη σφραγίδα της τδβκ, την εξουσία ενός ξεχωριστού κράτους». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αισιόδοξο το μήνυμα της ExxonMobil για το Πήγασος 1-«Άρχισε να μαζεύεται ποσότητα εμπορεύσιμη»
Μάρτιο 2026 θα δοθεί το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση Βασιλικού-Μέχρι τον Οκτώβριο η πιστοποίηση «Προμηθέα»
Πυροδότησε το κλίμα ο Αγγελίδης, νέα ριπή από κόμματα που εμμένουν σε παραίτηση-«Απειλή για τη δικαιοσύνη είναι ο ίδιος»
Μαίνεται η κόντρα Αννίτας και Οδυσσέα με φόντο το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Επανέφερε την προσέγγιση ''το κόμμα τζαι τα μάθκια σας''»
Απαντά σε Άλμα και Οδυσσέα ο ΔΗΣΥ-«Θυμίζει γιατί κρίθηκε ακατάλληλος να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον»
Παιδιά της Ομογένειας από ΗΠΑ και Καναδά δέχθηκε στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης
Στη δημοσιότητα το podcast του Φειδία με τον Τατάρ-«Πιστεύω ότι ήταν μια ορθή πράξη, έκανα το σωστό»
Διπλή επίθεση Οικολόγων σε Αγγελίδη και Κυβέρνηση-Ζητούν παραίτηση ή διαδικασία παύσης του
Ολγκίν: Η ΔΔΟ δεν αποτελεί πλέον κοινό σημείο αναφοράς για τις δύο πλευρές μετά το Κραν Μοντανά
Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Λιβάνου-Η κατάσταση στην περιοχή στο επίκεντρο των επαφών του με τον Ν. Χριστοδουλίδη