Παράνομες χαρακτήρισε τις συμφωνίες τις ΚΔ με ΗΠΑ και Γαλλία ο Τατάρ

Οι συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι παράνομες, αντίθετες με τις συμφωνίες ίδρυσης και εγγυήσεων, υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ κι εξέφρασε την άποψη ότι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μπορεί να έχουν ως στόχο τη «νότια Κύπρο».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφερόταν προχθές σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη σε τουρκικό κανάλι. Υποστήριξε ότι υπάρχει αναταραχή στην Κυπριακή Δημοκρατία και «η αντιπολίτευση, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι οικονομικοί τομείς επικρίνουν τον Ελληνοκύπριο ηγέτη». 

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν υπάρχει δυσφορία στο «βορρά» με τη στήριξη της Τουρκίας και τη στάση της ως στοιχείο ισορροπίας στην πολιτική.

Αναφερόμενος στην «ελευθερία διακίνησης», ο κ. Τατάρ είπε ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλει να παραδεχθεί το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι που περνούν προς τα κατεχόμενα «έχουν τη σφραγίδα της τδβκ, την εξουσία ενός ξεχωριστού κράτους». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δυο κράτη, κυριαρχία και εγγυήσεις θέτει ξανά ο Τατάρ-«Θα εκφράσουμε αυτές τις απόψεις στην πολυμερή συνάντηση»
Άκουσε προτάσεις από τον Πρόεδρο και… εξάψαλμο από τον Τατάρ η Ντι Κάρλο-Επισκέπτεται Αθήνα και Άγκυρα
Συνέχισε τη συζήτηση με τους διαπραγματευτές η Ντι Κάρλο-Γνώμονας η καλύτερη προετοιμασία
Η δήλωση ΟΗΕ για τις επαφές Ντι Κάρλο-Συζήτησαν την μελλοντική πορεία και την προετοιμασία για πολυμερή
Νέα διαδικασία στο Κυπριακό «βλέπει» ο Έρχιουρμαν, διαφωνεί ο Ερτουγρούλογλου
Αβέρωφ σε ΠτΔ για Κυπριακό-«Να τολμήσει με αποφασιστικότητα μακριά από ευθυνοφοβία και άβουλη στάση»
Συναντήσεις Ντι Κάρλο με εκπροσώπους ομάδων γυναικών-«Η Κύπρος σας χρειάζεται»
Αντίθετες απόψεις στα κατεχόμενα για το Κυπριακό εν μέσω επαφών Ντι Κάρλο
Παράνομες χαρακτήρισε τις συμφωνίες τις ΚΔ με ΗΠΑ και Γαλλία ο Τατάρ
Συζήτησε προτάσεις με στόχο το αποτέλεσμα στη Γενεύη ο Πρόεδρος με την Ντι Κάρλο