«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κτυπά πυροσβέστη την ώρα που ρισκάρει τη ζωή του»-Ο ΣΥΠΥΚ καταδικάζει την βία

Ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου (ΣΥΠΥΚ) καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον των πυροσβεστών την ώρα που επιτελούν το καθήκον τους.

Ανακοίνωση του ΣΥΠΥΚ με αφορμή χθεσινή επίθεση εναντίον πυροσβέστη εν ώρα καθήκοντος, αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος σέβεται και αναγνωρίζει τη συναισθηματική φόρτιση του κάθε πολίτη που πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο η περιουσία του ή ενα αγαπημένο του πρόσωπο, όμως κανείς δεν έχει δικαίωμα να απειλεί, να κτυπά ή να εκφοβίζει πυροσβέστη την ώρα που ρισκάρει την ίδιά του τη ζωή για να τον βοηθήσει. 

Τέλος, ο Σύνδεσμος στηρίζει ανεπιφύλακτα τον συνάδελφο που δέχθηκε επίθεση εν ώρα καθήκοντος, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση προς αυτόν και εύχεται γρήγορη επιστροφή στο καθήκον.

Δειτε Επισης

Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
LIVE: Παραμένει μεγάλος ο κίνδυνος για αναζωπύρωση των πυρκαγιών-Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης
Η φωτιά που έσβησε την ελπίδα και οι δηλώσεις Χαρτσιώτη-Παναγιώτου που «αναζωπύρωσαν» τις αντιδράσεις
Ο τρόπος λειτουργίας του RescEU, η ανάγκη στήριξης της Κύπρου και το αίτημα των ευρωβουλευτών
Στάχτη οι ευθύνες, ούτε λόγος για λανθασμένους χειρισμούς-Προσμέτρησαν οι δύο θάνατοι στην επιτυχία, ζητήθηκαν ευχαριστίες
Εβδομήντα συνολικά περιστατικά χρειάστηκαν περίθαλψη λόγω της πυρκαγιάς-Μεταφέρθηκαν 16 στο νοσοκομείο
Μετά το σάλο και τις σφοδρές επικρίσεις ανακαλεί το «ατυχές περιστατικό» ο Χαρτσιώτης για τα θύματα-«Ένα τραγικό γεγονός»
Επαναξιολογούν τα εξώδικα σε πολίτες που μετέβησαν στην φονική πυρκαγιά, πάνε στον εισαγγελέα για να αποφασίσει αν θα διαγραφούν
Ζητούν εδώ και χρόνια Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και πυροσβεστικό σταθμό στον Δήμο Κουρίου