Με τρεις δονήσεις ξύπνησε η Σαντορίνη-Απομακρύνεται το σενάριο των 6 Ρίχτερ, εκτιμούν οι σεισμολόγοι

Τρεις σεισμικές δονήσεις, οι δύο από τις οποίες ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και μια 4,4, καταγράφτηκαν στον θαλάσσιο χώρο 17-26 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της κοινότητας Αρκεσίνης Αμοργού τις πρώτες πρωινές ώρες —με αντίστροφη χρονολογική σειρά στις 05:11, στις 05:08 και στις 03:52—, κατά δεδομένα που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Και οι τρεις σεισμοί χαρακτηρίστηκαν «ασθενείς» από το ινστιτούτο. Καθημερινά συνεχίζουν να καταγράφονται δεκάδες δονήσεις στην περιοχή.

Το σενάριο που συγκέντρωνε ελάχιστες πιθανότητες ότι θα έχουμε ένα σεισμό των 6, ή 6,1 ή 6,2 Ρίχτερ τροποποιήθηκε και είναι πλέον σενάριο για σεισμό μικρότερο των 6 Ρίχτερ, είπε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Επισήμανε ότι το Σάββατο θα συνεδριάσουν η επιτροπή σεισμικού κινδύνου και η επιτροπή ηφαιστειακού κινδύνου για να εξετάσουν τα νέα δεδομένα και να προχωρήσουν σε προτάσεις προς την πολιτεία.

«Θεωρώ ότι το σενάριο των 6 και πάνω Ρίχτερ απομακρύνθηκε», τόνισε και πρόσθεσε ότι συνεχώς μειώνεται η ενέργεια που είχε συσσωρευτεί στην περιοχή. «Σήμερα είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι από ότι ήμασταν χθες», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ξεσπά η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την καταδίκη της-«Θα το φτάσω μέχρι τέλους»
Δις ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας-Κρίθηκε ομόφωνα ένοχη
Η ώρα της κρίσης-Ανακοινώνεται η απόφαση Δικαστηρίου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
«Σταυροφόροι» εναντίον ΜΑΤ και θεατών παράστασης στη Θεσσαλονίκη-Η ΕΛΑΣ έκανε χρήση χημικών (vid&pics)
Νέα δραματικά ηχητικά ντοκουμέντα σταθμαρχών από το μοιραίο βράδυ στα Τέμπη-«Θα μας γράψουν οι εφημερίδες»
«Είχα τη στολή για τη δουλειά μου»-Όσα ισχυρίζεται ο 32χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό στην Ομόνοια
Απάντησε στα πυρά ΣΥΡΙΖΑ για κατεχόμενα ο Τσάφος-«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μου»
Βολές κατά του νέου υφυπουργόυ Περιβάλλοντος της Ελλάδας-Αποκαλούσε τα κατεχόμενα «τδβκ»
Επιχείρηση διάσωσης 43 μεταναστών που επέβαιναν σε πλοιάριο στην Κρήτη
Το παρασκήνιο της παραίτησης του υφυπουργού Καινοτομίας στην Ελλάδα-Η υπόθεση «Απόλλων» που έφερε εξελίξεις