Επανέρχεται ο πρώην «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπαστσερί

Απομακρύνεται ο Γιασίν Εκρέμ Σερίμ από τη θέση του «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα και επανέρχεται ο πρώην, Αλί Μουράτ Μπαστσερί, που αποχώρησε το 2022 από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Γενί Ντουζέν, ο κ. Μπαστσερί ήταν γνωστός για την παρέμβασή του στις «προεδρικές εκλογές» του 2020 όταν εκλέγηκε ο Ερσίν Τατάρ.

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι πρώτος δημοσίευσε την είδηση αυτή ο γνωστός Τ/κ δημοσιογράφος Σερντίτς Μαϊπά στους προσωπικούς λογαριασμούς του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι το επιβεβαίωσε από δύο διαφορετικές πηγές.

«Βρισκόμαστε στην παραμονή νέων εξελίξεων στο Κυπριακό. Σε μια τέτοια διαδικασία, ζητήθηκε να διοριστεί κάποιος που είναι πιο εξοικειωμένος με την ιστορία του θέματος ως πρεσβευτής», σχολίασε στη Γενί Ντουζέν αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Από την άλλη, ο Μπαϊπά υποστηρίζει ότι η αλλαγή σχετίζεται με τις επερχόμενες «προεδρικές εκλογές».

Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες από την Άγκυρα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σερίμ, που διορίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, διαδέχθηκε τον Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος ήταν ο πρώτος μη διπλωμάτης «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα και είχε διοριστεί από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Επίθεση από σκύλο δέχθηκε γυναίκα στη Λεμεσό-Υπέστη κάταγμα στο χέρι
Αεροπλάνο γέμισε καπνούς λίγα λεπτά μετά την απογείωση-Επέστρεψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Καταγγελίες του Hope For Children-Κόπηκαν επιδόματα παιδιών για να καλυφθούν οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Ζήτησε ενημέρωση για το θάνατο του 12χρονου ο Δαμιανός-Θα μεταφερόταν το πρωί στο Ισραήλ αλλά δεν πρόλαβε
Πότε αλλάζει η ώρα-Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά
Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης» του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μία Ευχή»
Ζητά απομάκρυνση μεταναστών από την τουριστική ζώνη ο Δήμος Παραλιμνίου Δερύνειας
Ο Πούτιν έστειλε ραβασάκι στον Τραμπ για το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
Τα γυρίζει το PKK για τη συμφωνία με την Τουρκία-«Αδύνατο να διαλυθεί τώρα όσο οι Τούρκοι μας βομβαρδίζουν»