Αγωνία και αναστάτωση στη Σαντορίνη-«Πώς να ηρεμήσεις όταν η γη τρέμει ξανά και ξανά;»

Σε σκηνικό τρόμου έχει μετατραπεί εδώ και κάποιες ώρες η Σαντορίνη για πολλούς ταξιδιώτες που βρέθηκαν στο νησί που είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Αιτία η έντονη σεισμική δραστηριότητα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τουρίστες που επέλεξαν το νησί για τις διακοπές τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο - για τους ίδιους - φαινόμενο.

«Έκλαιγα όλη τη νύχτα…»

Η Σιάνα και ο Οσβάλντο, ένα ζευγάρι από το Μεξικό, βρίσκονται στη Σαντορίνη για μια σύντομη διαμονή δύο ημερών, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις, όμως, τους έχουν τρομοκρατήσει.

«Έκλαιγα όλη τη νύχτα γιατί φοβήθηκα πολύ και δεν ήξερα τι να κάνω», λέει η Σιάνα στο protothema.gr, περιγράφοντας τις δύσκολες ώρες που πέρασαν. «Νιώθαμε πως το έδαφος δεν ήταν σταθερό, δεν ξέραμε αν θα έρθει μεγαλύτερος σεισμός. Όλοι μάς έλεγαν να παραμείνουμε ψύχραιμοι, αλλά πώς να ηρεμήσεις όταν η γη τρέμει ξανά και ξανά;».

Ανατροπή στα ταξιδιωτικά σχέδια

Η Μαίρη και ο Τζιμ Πολσεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη Σαντορίνη εδώ και δύο ημέρες. Εκτός από τον φόβο των σεισμών, ήρθαν αντιμέτωποι και με μια μεγάλη αναστάτωση στα ταξιδιωτικά τους σχέδια, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για την αλλαγή στο δρομολόγιο του πλοίου.

«Ήταν να φύγουμε στις 3 τα ξημερώματα, αλλά τελικά το πλοίο αναχωρεί στις 11:30 το βράδυ», αναφέρουν, εμφανώς δυσαρεστημένοι. «Κανείς δεν μας ειδοποίησε», τονίζουν στο protothema.gr, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» στο νησί εν μέσω σεισμών, έκανε την εμπειρία τους ακόμη πιο δύσκολη.

«Ξυπνήσαμε τέσσερις φορές μέσα στη νύχτα»

Ο Νίκολα Χόρβατ και η Νατάσα Σεάτοβιτς από το Βελιγράδι έφτασαν στη Σαντορίνη το προηγούμενο βράδυ, ανυπομονώντας να απολαύσουν τις διακοπές τους. Αντ’ αυτού, η πρώτη τους νύχτα στο νησί εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

«Ξυπνήσαμε τέσσερις φορές μέσα στη νύχτα. Ήταν φοβερή εμπειρία», λέει ο Νίκολα. «Μας είπαν να παραμείνουμε ήρεμοι, όμως ειλικρινά δεν ξέραμε τι να κάνουμε», προσθέτει η Νατάσα, περιγράφοντας την αγωνία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Μωράκι βιάστηκε να έρθει στον κόσμο-Γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο στην Αρτέμιδα η μητέρα
Ανήλικοι στην Αθήνα πουλούσαν κροτίδες μέσω social media-Συνελήφθησαν και ενήλικες για παραμέληση εποπτείας
«Πράξη πολέμου» θεωρεί τον Χάρτη της Ελλάδας η τουρκική αντιπολίτευση-Επικρίνουν τον Ερντογάν
ΒΙΝΤΕΟ: Διαρρήκτης στην Κρήτη μπήκε ημίγυμνος σε εκκλησία και έκλεψε τα τάματα
Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ στο Ιόνιο μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο
Κόλαφος η Εισαγγελική πρόταση για τους πολεοδόμους της Ρόδου-Οι παραπλανητικές κινήσεις και οι περιουσίες
Η 25χρονη στη Μαγνησία «εκτοξεύτηκε» από το αυτοκίνητο-Διερχόμενο ασθενοφόρο έσωσε τους γονείς της
Επτά δικογραφίες στην Ελλάδα για τον ρόλο ΜΚΟ σε κυκλώματα δουλεμπόρων
Τραγωδία στη Μαγνησία-Νεκρή 20χρονη σε τροχαίο, στη ΜΕΘ οι γονείς της
Το φορτηγό με τον Ουκρανό ήρθε με ταχύτητα και παρέσυρε τα δύο ΙΧ στα διόδια στην Εγνατία