Το Ισραήλ απελευθέρωσε 183 Παλαιστίνιους κρατούμενους-Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα

Μετά την ασφαλή επιστροφή των τριών ομήρων της Χαμάς στο Ισραήλ νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, η Υπηρεσία Φυλακών της χώρας ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την απελευθέρωση 183 Παλαιστίνιων κρατουμένων, στο πλαίσιο της συμφωνίας της παλαιστινιακής οργάνωσης με την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται 72 καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη ή σε πολυετείς ποινές κάθειρξης και 111 Παλαιστίνιοι που είχαν συλληφθεί από τον στρατό στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023.

Η Υπηρεσία πρόσθεσε ότι ορισμένοι από τους αιχμαλώτους μετακινήθηκαν από τη φυλακή Ofer προς στη Δυτική Όχθη, ενώ οι υπόλοιποι στάλθηκαν από τη φυλακή Ketziot στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένα λεωφορείο που μετέφερε Παλαιστίνιους κρατουμένους έφθασε σήμερα το μεσημέρι στην Μπεϊτούνια, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την απελευθέρωση τριών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο μεταξύ, το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, το κύριο σημείο εισόδου και εξόδου για τη Λωρίδα της Γάζας, άνοιξε ξανά σήμερα, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2024 για να επιτρέψει σε Παλαιστίνιους ασθενείς να περάσουν από τη Γάζα στην Αίγυπτο για να λάβουν ιατρική περίθαλψη.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς αναφέρει ότι 50 άρρωστα και τραυματισμένα παιδιά και 61 συνοδοί είναι οι πρώτοι που πέρασαν. Περίπου 50 τραυματισμένα μέλη της Χαμάς αναμένεται επίσης να περάσουν στο πλαίσιο της συμφωνίας ομηρίας-εκεχειρίας.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Financial Times: Ο Τραμπ ρώτησε τον Ζελένσκι αν μπορεί να χτυπήσει τη Μόσχα, εάν πάρει όπλα μεγάλου βεληνεκούς
Αυτά τα αντίποινα ετοιμάζει η ΕΕ στους δασμούς του Τραμπ-Φόροι σε αυτοκίνητα, τρόφιμα, ποιοι θα επηρεαστούν
Νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για δυνατότητες επέκτασης στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα
Το Ισραήλ εισηγείται απόσυρση στρατευμάτων από μεγαλύτερο μέρος του θυλάκου-Η Χαμάς δεν αναμένεται να δεχτεί
Wall Street Journal: Πρόβες πολέμου στον Ειρηνικό, ΗΠΑ και Κίνα ακονίζουν τα ξίφη τους
«Όχι» Ιράν σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ αν ζητηθεί διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Τελεσίγραφο 50 ημερών Τραμπ στον Πούτιν-«Δευτερεύοντες δασμοί 100% αν δεν υπάρξει συμφωνία με Ουκρανία»
Διάλογος της Κομισιόν με επιχειρήσεις για τους κανόνες καταγωγής των προϊόντων
Δύο πρώην Πρωθυπουργοί του Ισραήλ αντιτίθενται στο σχέδιο Νετανιάχου για ανθρωπιστική πόλη στη Γάζα