Κρίσιμες ώρες για τον τριχρονο Άγγελο-«Αν δεν υπάρχει εγκεφαλική λειτουργία, είναι νεκρός»

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο τρίχρονος Άγγελος που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου μετά τον άγριο βασανισμό που δέχτηκε.

Το Σαββατοκύριακο θεωρείται κρίσιμο για τους γιατρούς καθώς θα ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση του εγκεφάλου του παιδιού με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαλκιαδάκη να δηλώνει ότι «αν δεν υπάρχει εγκεφαλική λειτουργία, είναι νεκρός ο άνθρωπος».

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του CRETA ανέφερε ότι οι κακώσεις στο κεφάλι του μικρού Άγγελου είναι τόσο σοβαρές που δεν επιτρέπουν την εγκεφαλική του λειτουργία έχοντας υποστεί ισχαιμική νέκρωση του αριστερού ημισφαιρίου.

«Τα υπόλοιπα λειτουργικά του συστήματα είναι σε καλή κατάσταση αλλά αν δεν δουλεύει ο εγκέφαλος, δεν μπορεί να συνεργαστεί τίποτα. Περιμένουμε και θα δούμε πως θα ανταποκριθεί στην φαρμακευτική αγωγή», επεσήμανε.

Τα ευρήματα που κάνουν τους ιατροδικαστές να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το παιδάκι κακοποιούνταν στο σπίτι στο οποίο έμενε με τη μητέρα και τον πατριό του και πριν την μοιραία Κυριακή είναι κυρίως τα εγκαύματα από τσιγάρο στην προγεννετική χώρα που είναι σε διαφορετική φάση επούλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρνητικά τα πρώτα τεστ για την εγκεφαλική λειτουργία του Άγγελου-Τι αντίκρυσαν οι διασώστες

«Τα στοιχεία μιλάνε για βλάβες που χρονολογούνται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Υπάρχουν εγκαύματα σε διαφορετική φάση επούλωσης. Πρόσφατες φαίνονται οι κακώσεις στο κεφάλι και οι κακώσεις στην κοιλιά. Το να καις ένα παιδί στην προγεννητική περιοχή, τείνει στον βασανισμό», τόνισε ο κ. Γαλεντέρης.

«Μια μεγάλη προσευχή για τον μικρό Άγγελο»

«Μια μεγάλη προσευχή για το μικρό μας Άγγελο» είναι το κάλεσμα που απευθύνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γυναίκες και μητέρες στην Κρήτη που με σφιγμένη καρδιά παρακολουθούν την υπόθεση του μικρού Άγγελου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Καλούν τον κόσμο να παρευρεθεί την Κυριακή στις 2 Φεβρουαρίου στην εκκλησία της Παναγίας στο Γάζι ώστε να προσευχηθούν όλοι μαζί και να ανάψουν ένα κερί για να βρει τη δύναμη το παιδί να μείνει στη ζωή

Κι ενώ οι μητέρες και οι γυναίκες στην Κρήτη ενώνονται για να προσευχηθούν για το άτυχο αγοράκι, οργή προκαλούν οι αναρτήσεις στο Facebook της 26χρονης μάνας, λίγους μήνες προτού ο γιος της βρεθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας άγρια κακοποιημένος από την ίδια και τον σύντροφό της. Η 26χρονη μητέρα συνήθιζε να δημοσιεύει φωτογραφίες αγκαλιά με τον γιο της γράφοντας στη λεζάντα ότι «μάνα είναι μια».

Οι περισσότερες αναρτήσεις της αφορούσαν τον σημαντικό ρόλο της μάνας στη ζωή και στο χαρακτήρα ενός παιδιού, με την ίδια λίγο καιρό αργότερα να γίνεται ο κακοποιητής του παιδιού της.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αρνείται τα πάντα η 43χρονη για τη δολοφονία του καθηγητή, πώς εξήγησε τη φωτογραφία στο κινητό της
Στη φυλακή η σύζυγος του Πολωνού καθηγητή-Δεν έπεισε ότι δεν έχει σχέση με τη δολοφονία του
«Δεν είχα κίνητρο, μας στήριζε οικονομικά»-Επιμένει στην αθωότητά της η 43χρονη πρώην σύζυγος του Πολωνού
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό του Ασπροπύργου-Συνελήφθησαν έντεκα πρόσωπα
Αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα-Τα επόμενα βήματα της Άγκυρας
Ο χάρτης με τα θαλάσσια πάρκα στην Ελλάδα-Έντονη αντίδραση από Άγκυρα, απαντά με δικά της έργα
Οι διάλογοι των αστυνομικών της ΕΛΑΣ που διακινούσαν ναρκωτικά-«Θέλω 10k, μετά θα παίξουμε εμείς μπάλα»
Τα πήρε όλα πάνω του ο 35χρονος για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-«Ήθελα να λυτρώσω την οικογένεια μου»
Δύο νέα θαλάσσια πάρκα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Ο «χάρτης του θανάτου» που έστειλε η πρώην σύζυγός του