Τοποθετήθηκαν κλιματιστικά σε σχολεία αλλά εξακολουθούν να μην λειτουργούν

Έχουν εδώ και μήνες τοποθετηθεί κλιματιστικά τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος την Παρασκευή, ζητώντας όπως δοθεί ένας προγραμματισμός. 

Ερωτηθείς για το θέμα των κλιματιστικών και για τις ανησυχίες ότι ούτε στη δεκαετία δεν θα εγκατασταθούν, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι αρχές Νοεμβρίου του 2023, εξήγγειλε η Κυβέρνηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι θα γινόταν εγκατάσταση κλιματιστικών σε 50 σχολεία.

«Είμαστε στον Φεβρουάριο σχεδόν του 2025 και δυστυχώς υπάρχουν σχολεία, που ναι μεν τοποθετήθηκαν τα κουτιά των κλιματιστικών, αλλά δεν υπάρχει η αναγκαία ενέργεια για να μπορέσει κάποιος να πατήσει το κουμπί και να λειτουργήσουν», ανέφερε.

«Έχει εδώ και μήνες που ζητούμε ένα προγραμματισμό που δεν μας δίνεται και αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα δοθεί», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταλιαδώρος, εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες, οι Σχολικές Εφορείες, η ΑΗΚ, το Υπουργείο Παιδείας που χρηματοδοτεί αυτή την εγκατάσταση των κλιματιστικών.

«Νομίζω θα ήταν πολύ πιο σωστό, ορθό να έβγαινε ένας προγραμματισμός με βάση και τα διαθέσιμα κονδύλια που έχει το κράτος για αυτό το σκοπό, ούτως ώστε να ξέρουν όλοι οι συμμετέχοντες, οι έχοντες έργο να παράξουν σε αυτήν την τοποθέτηση των κλιματιστικών, να προγραμματίσουν τη δουλειά τους», είπε.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «ουσιαστικά μας λένε ότι "δεν μπορούμε να δώσουμε προγραμματισμό"».

«Όταν δυσκολεύονται να δώσουν τον προγραμματισμό, δεν ξέρω πώς θα κατορθώσουν να πραγματοποιήσουν το έργο. Τουλάχιστον ας μην λέμε πάμε στη δεύτερη φάση, αφού η πρώτη δεν έχει ολοκληρωθεί. Έχουν εδώ και μήνες τοποθετηθεί κλιματιστικά τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, έρχεται ο Μάιος, ο Ιούνιος με τις εξετάσεις, «ας ελπίσουμε στο Θεό ότι δεν θα έχουμε τις θερμοκρασίες του 2024 με τους 45 περίπου βαθμούς, που πραγματικά έκαιγαν τα σχολεία και οι σχολικές αίθουσες».

Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου

Σε ερώτηση για το νέο Σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικού και εκπαιδευτικού έργου, ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, «θα πάρουμε την πρόταση, να δούμε αν περιέχει τα πραγματικά πράγματα που πρέπει να περιέχει, γιατί σίγουρα χρειάζεται και μια οικονομική ανάλυση της βάσης εφαρμογής αυτού του νέου τρόπου αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».

«Θα καταγράψουμε τις απόψεις μας και ευελπιστούμε ότι θα γίνει ένας ουσιαστικά μόνιμος πλέον διάλογος για την αξιολόγηση. Ολοκληρωμένος, δομημένος με βάση μια συγκεκριμένη πρόταση», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί που μοιράζουν 4,4 εκ. ευρώ στο Τζόκερ
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου