Ξεκινούν οι προεργασίες για τη δημιουργία Μονάδων Άμεσης Ιατρικής Φροντίδας για αποσυμφόρηση των ΤΑΕΠ

Στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να τροχοδρομηθούν εντός του 2025 στον τομέα της Υγείας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του επίσημου προγραμματισμού Διακυβέρνησης για το 2025, τονίζοντας πως αυτός κατέχει δεσπόζουσα θέση για τη θεμελίωση ενός καλύτερου αύριο, με έμφαση στην πρόληψη και την ισότιμη και απρόσκοπτη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, μέσω ενός ανθεκτικού και αποτελεσματικού Γενικού Συστήματος Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε σε σχέση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, ξεκινάει η προεργασίας για τη δημιουργία Μονάδων Άμεσης Ιατρικής Φροντίδας, οι οποίες θα εξυπηρετούν περιστατικά που απαιτούν άμεση αλλά όχι επείγουσα φροντίδα, με στόχο την αποσυμφόρηση των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών.

Η επίτευξη του στόχου τη Κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, προϋποθέτει τη βέλτιστη λειτουργία των δημοσίων νοσηλευτηρίων και την οικονομική και διοικητική αυτονόμησή τους. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, υλοποιείται αναπτυξιακό πρόγραμμα για εκσυγχρονισμό των δημόσιων νοσηλευτηρίων σε όλες τις επαρχίες, με έμφαση στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, με έργα ύψους 128 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στη σημαντική αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στους ελέγχους και την εποπτεία του ΓεΣΥ, τονίζοντας πως «με στόχο την αποτροπή των καταχρήσεων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων, αξιοποιούμε την τεχνολογία, ενώ ενισχύουμε τους επιτόπιους ελέγχους μέσα και από τον αναβαθμισμένο ρόλο του Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, σημαντικά βήματα αποτελούν και η δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης καθώς και ο διορισμός του Συνηγόρου του Ασθενούς».

Η δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στη δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου εντός της χρονιάς, ενώ θα εφαρμοστεί και η Εθνική Στρατηγική Πρόληψης μέσω της διερεύνησης ανιχνευτικών προγραμμάτων για τον καρκίνο του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου καθώς και ηια την έγκαιρη διάγνωση σε περίπτωση Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος σε παιδιά. Ταυτόχρονα, μέσω συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας, του ΟΚΥπΥ και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ξεκινά η ανέγερση νέας, πρότυπης Παιδογκολογικής Κλινικής, κόστους πέραν των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή
Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Κύπρος-Δεν συμμορφώθηκε σε σειρά υποχρεώσεων για ενωσιακό δίκαιο
LIVE: Σε εξέλιξη το βασικό σκέλος της πολυμερούς-Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Νέα Υόρκη
Ανοίγουν όλες οι πλευρές στο Κυπριακό τα χαρτιά τους-Τα ΜΟΕ στο επίκεντρο της Ολομέλειας
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο... Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία σκηνοθέτρια Ιρένα Ιωαννίδου
Παρίσταναν τους γιατρούς και ζητούσαν λεφτά από ηλικιωμένες για επεμβάσεις στα παιδιά τους-Στο κελί δύο πρόσωπα
Συζήτησαν για μετακίνηση οπαδών Αρναούτης και Λοϊζίδης-Συστήνεται κοινή Επιτροπή
Μήνυμα Ούρσουλας πριν την Ολομέλεια της πολυμερούς-«Η ΕΕ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει»
Ξεπέρασαν τις 2.000 οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 2017-Πάνω από 900 την τελευταία τριετία