ΒΙΝΤΕΟ: Εμπορικό πλοίο με κυπριακή σημαία προσέκρουσε σε αποβάθρα στην Τοσκάνη

Το φορτηγό πλοίο Guang Rong, εκατόν τριών μέτρων μήκους με σημαία Κύπρου, προσάραξε στην ακτή της Τοσκάνης, στην περιοχή Μαρίνα Ντι Μάσα.

Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο, αλλά εξαιτίας σφοδρής θαλασσοταραχής μετακινήθηκε προς την ξηρά, η πρύμνη του προσέκρουσε στην αποβάθρα της Μαρίνα Ντι Μάσα.

Το λιμεναρχείο της περιοχής κινητοποιήθηκε άμεσα, με την αποστολή ελικοπτέρου. Το δωδεκαμελές πλήρωμα του σκάφους, το οποίο αποτελούν κυρίως Ουκρανοί, μεταφέρθηκε στην ξηρά, ενώ άρχισαν οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν έχουν δημιουργηθεί οπές, στην επιφάνεια του Guang Rong, το οποίο έχει πάρει μεγάλη κλίση προς τα αριστερά.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να παρακολουθούν την όλη κατάσταση. Έως τώρα, δεν προκύπτει να έχουν σημειωθεί διαρροές καυσίμων στο θαλάσσιο περιβάλλον. Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα μπορέσει το πλοίο να μετακινηθεί σε ασφαλές σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε η διοικητική έρευνα για την υπόθεση Μπιενάλε-Αναμένεται η γνωμάτευση της Νομικής
Ανησυχίες στην Επιτροπή Παιδείας για αγώνες σκοποβολής στο Δάσος Κόρνου
ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ καλούν την Βουλή να μην ψηφίσει νόμο για ξενόγλωσσα στα δημόσια Πανεπιστήμια
Βουλευτές ζητούν ενίσχυση φοιτητικής μέριμνας και αναθεώρηση εισοδηματικών κριτηρίων
Λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου στη Λάρνακα λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών
Προβλήματα στις ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών, χωρίς επαρκή στοιχεία παιδιά μεταναστών
Έναρξη προγράμματος ψυχολογικής στήριξης οικογενειών στο Βερολίνο
Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Αναμένονται βροχές στα ορεινά
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,2 εκατ. ευρώ
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ