Παράπονο Τατάρ πως δεν έλαβε απάντηση από Χριστοδουλίδη για τη Μία Μηλιά-«Η διάνοιξη αφορά και την ΕΕ»

Ακόμα δεν έχει απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για το άνοιγμα σημείου διέλευσης στη Μια Μηλιά δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μετά από συνάντηση με τον «δήμαρχο» κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρματζί.

Ανάφερε ακόμα ότι πριν από την έλευση στο νησί της Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, στις 10 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα της διάνοιξης νέων οδοφραγμάτων.

O κ. Τατάρ είπε ότι υπάρχει τροχαία κίνηση στο υφιστάμενα οδοφράγματα λόγω της αύξησης των διελεύσεων και υπενθύμισε ότι πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη διάνοιξη του οδοφράγματος στη Λουρουτζίνα.

Η διάνοιξη του οδοφράγματος στη Μια Μηλιά για εμπορικούς λόγους, σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ είναι θέμα που αφορά και την ΕΕ, αφού εμπίπτει στον κανονισμό για την πράσινη γραμμή και υποστήριξε ότι και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βλέπουν θετικά το άνοιγμα αυτό.

Ο κ. Χαρματζί ευχήθηκε όπως αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες για διάνοιξη του σημείου διέλευσης στη Μια Μηλιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Με σύνθημα «Η αγάπη δεν φοβάται» η Πορεία Υπερηφάνειας-Ντυμένοι στα μαύρα οι συμμετέχοντες (pics)
Συγχαρητήρια Προέδρου στην κυπριακή αποστολή για την πρωτιά στους ΑΜΚΕ-«Τίμησαν την πατρίδα μας»
Θολή απάντηση από τη Χαμάς στην πρόταση ΗΠΑ για τους ομήρους-Ζητά τροποποιήσεις και ανταλλάγματα
Η Κύπρος κατέκτησε την πρώτη θέση στους ΑΜΚΕ της Ανδόρας
ΒΙΝΤΕΟ: Βουλευτής στη Νέα Ζηλανδία σήκωσε γυμνή φωτογραφία της μπροστά σε ολόκληρο το κοινοβούλιο
Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σε κτήριο στη Γερμανία-Δύο νεκροί (pics)
Απουσιάζει από την οικία του ο 52χρονος Σταύρος Δημητρίου (pic)
Εντός της ημέρας η απάντηση Χαμάς στην πρόταση ΗΠΑ-Στον αέρα το αντάλλαγμα της ανθρωπιστικής βοήθειας
Η Ουκρανία εκκενώνει χωριά υπό τον φόβο ρωσικής επίθεσης
Αψηφά τα δικαστήρια o Tραμπ, επιμένει για δασμούς και ξεθάβει το τσεκούρι του εμπορικού πολέμου με Κίνα